Actualitate

Fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, condamnat la închisoare

Fostul liberal Mihai Seplecan, de asemenea fost preşedinte al consiliului judeţean Cluj, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru uz de fals.
Magistratul Eugen Crişan, şeful Secţiei Penale a Judecătoriei Cluj l-a condamnat marţi, 12.03.2019 pe Mihai Seplecan, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, la pedeapsa de un an şi 2 luni cu suspendare, pentru uz de fals, scrie portalul Muzicainstanțelor.
Seplecan a fost acuzat că a folosit o diplomă de facultate falsificată, pentru a se putea angaja în diverse posturi publice unde avea nevoie de studii superioare. Vorbim inclusiv de postul de președinte al Consiliului Județean Cluj.
Seplecan a motivat că nu știa că diploma este falsă.
La înfățișarea din 15 ianuarie, Seplecan a cerut să fie achitat, iar procucorii să fie condamnat cu suspendare.
Seplecan a spus că are dovada că a fost la cursuri și la examene, iar judecătorul a fost de acord să îi dea un răgaz pentru a aduce probele.
”1. Nu sunt vinovat.

  1. Nu am ştiut că e falsă şi nu există probă că aş fi ştiut.
  2. Am dat dovadă de corectitutine şi caracter colaborând cu instituţii inclusiv SRI. Eu de bunăvoie am depus diploma orginal la poliţie.
  3. Dacă diploma de master a fost cerută de poliţie, sperând că e falsă, eu astăzi o întorc. S-a dovedit că masterul e bun, iar dacă eu eram falsificator continuam.
  4. Nicio instituţie nu mi-a cerut diploma în original. Aşa funcţiona sistemul. Aţi văzut documentul de la USL. Mergea pe pile, relaţii şi prietenii. Doamna de la electrica care ştia că ii voi fi şef nu stia cum să puna presul, nu să-mi ceară diploma.
  5. Pe toată perioada cât am fost angajat mi-am făcut datoria cu preţul sănătăţii şi familiei. Am slăbit 30 de kilograme de la stres în ultima vreme..
  6. Am avut şi am o viaţă echilibrată. Nu beau nu fumez. Merg des la biserică.
  7. Am ocupat toate aceste funcţii cu ajutorul sistemului. Aşa au ocupat funcţii directori, şoferi, femei de serviciu. Altfel nu se puteau ocupa. Era munca la activităţile de partid şi apoi erai răsplătit.
  8. Am avut o relaţie bună cu senatorul Marius Nicoară. I-am fost şofer, prieten, a fost un exemplu pentru mine, mai ales că eu n-am avut tată. Am fost nedespărţiţi. I-am fost şi consilier la cabinetul senatorial, m-a susţinut pentru un mandat de vice la CJ, două funcţii de director. Toate sub semnătura lui, în care mi-am pus încrederea”.
    Seplecan nu a putut aduce dovezile, astfel că diploma de la Spiru Haret a fost anulată.
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.