Actualitate

Furtuni violente și grindină, după valul de caniculă! Zonele în care vremea se va schimba drastic de miercuri

Temperaturile din termometre vor depăși, în anumite zone ale țării, 37 de grade Celsius, însă după valul de caniculă va urma unul de furtuni violente și ploi cu grindină.
Conform estimărilor realizate de meteorologii de la Administrația Națională de Meterologie, luni și marți, vremea va fi caniculară în anumite zone ale țării, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități
De miercuri, însă, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări accentuate și prin averse ce vor avea caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii.
Astfel de fenomene vor avea loc în regiunile din vest, centru și nord, dar și la deal și la munte, unde valorile termice vor marca o scădere semnificativă, apoi local şi în restul teritoriului, unde pe parcursul zilei vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară. Cantităţile de apă ce se vor înregistra, fie în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate şi va cădea grindină.Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 35 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, potrivit Adevărul.
Joi, în schimb, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local la deal și la munte, şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare de apariţie în centru, est şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului local în estul ţării, dar de scurtă durată şi asociate ploilor. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară şi în regiunile extracarpatice, se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade. De vineri, valorile termice în creştere uşoară de la o zi la alta se vor situa în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere din a doua parte a intervalului în regiunile intracarpatice.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS