Actualitate

Gest impresionant făcut de câțiva elevi ai Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

Într-o societate tot mai sălbatică în care invidia și răutatea este la tot pasul, iată că mai sunt persoane care, din propria inițiativă, doresc să facă bine în jurul lor. Cu atât mai lăudabilă este situația, cu cât această inițiativă vine de la niște elevi de liceu. Este un semn că societatea nu este pierdută, este un semn că mai sunt OAMENI printre oameni. Inițial, acești minunați îngeri, nu au dorit să se facă publică aceasta acțiune, însă scopul acestui articol nu este de reclamă sau laudă în exces, ci despre faptul că fiecare dintre noi putem schimba ceva, dacă am vrea.


Nu, nu este încă Sărbătoarea Crăciunului, și totuși în 10 decembrie 2019 Consiliul Elevilor Colegiului Tehnic Victor Ungureanu au pus la cale un proiect de binefacere în comunitatea Ior, situată la 2 km de Câmpia Turzii.
De ce ei? Fiindcă inimile lor au bătut la fel pentru familiile cu nevoi și tot ei au vrut să vadă cu ochii lor o altă lume, cu încăperi neluminate, drumuri noroioase și multe guri flămânde. Așadar, 17 liceeni au strâns fonduri suficiente pentru a ajuta patru familii cu situație precară, oferind produse alimentare, de igienă, dulciuri, jucării, mănuși, căciuli și alte haine groase. De asemenea, fiecare copilaș din comunitate a avut bucuria să primească o ciocolată și o portocală. Nu în ultimul rând, elevii au lăsat un cuvânt de încurajare și o urare de bine în fiecare casă, încheind ziua cu o inimă împăcată.

Copiii au fost însoțiți și de coordonați de profesoara Daniela Barb, iar accesul în zonă a fost facilitat de elevul Moldovan Romeo. Totodată, această acțiune nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul conducerii școlii, cât și a unor părinți care au contribuit cu dărnicia lor. Așa cum spune și zicala românească, „Dar din dar se face rai”, consiliul elevilor a hotărât să nu se oprească aici, ci să continue micul lor proiect cu altele mai îndrăznețe în viitor, și de ce nu, să inspire alte suflete să rezoneze cu ale lor.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS