<
Actualitate

Inaugurarea sălii de sport de la Turda se amână cu 11 luni

Inaugurarea sălii de sport de la Turda se amână cu 11 luni

Guvernul a suplimentat cu 34, 5 milioane de lei suma destinată finanțării construcției sălii de sport competiționale, de nivel internațional, din cadrul bazei  sportive de la Turda.

Astfel, valoarea investiției,estimată inițial la 78, 75 milioane de lei, crește la 113,25 milioane de lei.

Finanțarea se va face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al municipiului Turda, județul Cluj, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

În hotărârea prin care, la ședința din 18 ianuarie, Guvernul României a aprobat  noii indicatori ai sălii se precizează că și termenul de finalizare al investiției, fixat, într-o primă fază, pentru luna noiembrie 2022  se prelungește cu 11 luni.

Prelungirea duratei de execuție a sălii de sport de la Turda se justifică prin faptul că realizarea noilor indicatori tehnico-economici stabiliți necesită timp suplimentar pentru execuție. Potrivit hotărârii din 18 ianuarie a Guvernului, suprafața construită a sălii se mărește, de la 4.693,75 mp la 5.460,60 mp. Totodată, capacitatea totală a sălii se reduce de la 3.320, la 3.183 locuri.

Din totalul numărului de locuri în tribune, un număr de 18 locuri sunt rezervate persoanelor cu dizabilități. ”Diminuarea numărului de locuri a rezultat din necesitatea de a respecta dimensiunile scaunelor conform standardelor, precum și asigurarea lojelor VIP” se precizează în hotărârea prin care Guvernul a aprobat noii indicatori ai sălii de sport de la Turda. Totodată, instalația de nocturnă se va optimiza, conform cerințelor Federației Internaționale de Baschet FIBA (!).

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS