<
Actualitate

Incepe construirea celei mai moderne școli speciale din România, pe fonduri europene

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul privind execuția lucrărilor de construcții din cadrul proiectului „Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”, instituție de învățământ special aflată în subordinea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele consiliului județean Cluj„𝘊𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘢𝘥𝘦𝘷𝘢𝘳𝘢𝘵 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳ă𝘵𝘰𝘳 𝘦 𝘧𝘢𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘤𝘢 𝘭𝘦 𝘷𝘰𝘮 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘪 𝘦𝘭𝘦𝘷𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪 𝘤𝘶 𝘯𝘦𝘷𝘰𝘪 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘭𝘢 𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦. 𝘊𝘶 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘳𝘦𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘰𝘢𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰 𝘷𝘰𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪 𝘰 𝘴𝘤𝘰𝘢𝘭ă 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘢 𝘶𝘭𝘵𝘳𝘢𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘢, 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘪𝘯𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘙𝘰𝘮𝘢𝘯𝘪𝘢.”

Proiectul european implementat de Consiliul Județean vizează, în principal, demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasamant a unui corp nou, respectiv modernizarea unuia dintre corpurile actuale și amenajarea spațiului exterior.
Noul corp de clădire ce urmează a fi edificat va avea un regim de înălțime P+3E și va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte. Astfel, zona 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, în timp ce în zona 2 se vor afla cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare. În ceea ce privește zona 3, aceasta va fi compusă din blocul alimentar, format din bucătarie și sala de mese, precum și din spatiile pentru activități sportive și de terapie.


Noul sediul va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei. Un alt aspect inedit îl reprezintă și amenajarea unei zone dedicate specialiștilor din cadrul instituției, special concepută pentru prevenirea apariției sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională.
În ceea ce privește spațiul exterior, va fi amenajat un generos loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.
Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 lei fără TVA. Acestea vor începe în perioada imediat următoare și au o durată de execuție de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS