<
Actualitate

Începe simularea examenului de bacalaureat

Simularea județeană a examenului național de bacalaureat începe luni, un număr de 4.208 elevi ai claselor a XII-a și a XIII-a vor susține simulările.

Simularea examenului național de Bacalaureat începe luni 27 martie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 28 martie , va avea loc proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării care se se va desfășura miercuri, 29 martie. Joi, 30 martie, elevii claselor a XII-a, care studiază în limba minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Simularea se desfășoară în 64 de școli din Cluj. Mai bine de jumătate dintre elevii care susțin examenul, aproape 2.700, sunt în Cluj-Napoca. Evaluarea lucrărilor se realizează la nivelul școlii de proveniență a elevilor, iar rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie .Rezultatele obținute la simularea examenului național de Bacalaureat 2023 nu se contestă, nu vor fi publice și nu vor fi afișate.

”Simularea examenelor naționale, fie că vorbim de bacalaureat sau de evaluarea națională, este foarte importantă pentru ca elevii să se acomodeze cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen, cu dozarea timpului de lucru”, susține inspectorul școlar general Marinela Marc. ”Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care elevii nu mai susțin tradiționalele teze semestriale”.

Sursa:actualdecluj.ro

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS