Actualitate

Întâlnire regională cu autoritățile administrației publice locale din regiunile Vest și Nord-Vest

Doamna subprefect, Irina Munteanu, a participat astăzi la prima întâlnire regională cu autoritățile administrației publice locale din regiunile Vest și Nord-Vest, dintr-o serie de 8 ateliere de lucru regionale, organizată în cadrul proiectului ”Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale”, program cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman.

 

În deschiderea întâlnirii, aceasta a transmis celor prezenți susținerea Instituției Prefectului-Județul Cluj, pentru implementarea cu succes a acestui proiect și oferirea în continuare a sprijinului necesar colaborării între instituțiile din județ.
Proiectul presupune implicarea a 3 ministere: Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Beneficiarii finali sunt 139 de comunități rurale și mic urbane cu marginalizare severă și peste medie, din 40 de județe ale României. În județul Cluj, beneficiarii sunt UAT Panticeu și UAT Săcuieu.

Ideea de bază a proiectului este dezvoltarea unei structuri comune la nivelul administrației publice locale, numită ”echipa comunitară integrată pentru combaterea sărăciei și excluziunii sociale” (ECI), formată din specialiști, implicând totodată toate resursele formale și informale din comunitate.

Rezultatele preconizate sunt servicii sociale integrate, adaptate tuturor nevoilor identificate (sociale, de sănătate sau educație, până la ocupare, locuire și accesul la documente de identitate).

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS