Actualitate

Interviu. Adela Țigănilă, turdeanca cu 10 la Bac: „Dacă ești atent la explicațiile profesorilor și menții ritmul clasei, pregătirea pentru BAC rămâne doar o recapitulare.”

„Acest rezultat reflectă perseverență, pregătirea constantă, atitudinea responsabilă asumată, implicarea, seriozitatea, modestia, bunătatea, ambiția și preocuparea pentru perfomanță manifestate pe tot parcursul școlar! Cadrele didactice ale colegiului o felicită pentru rezultatele excepționale obținute în liceu și îi doresc succes în împlinirea aspirațiilor sale!”, apare pe pagina oficială a CNMV.

Adela Țigănilă confirmă că este mândria Colegiului Național Mihai Viteazu precum și mândria municipiului Turda, fiind singura elevă cu 10 curat din zonă.

În acest context, am decis să o întrebăm câteva lucruri legate de munca depusă pentru acest 10 luat la examenul de bacalaureat!


Adrian Soporan: Cine este Adela Țigănilă, eleva cu media 10 la bacalaureat?

Adela Țigănilă: O CNMV-istă. 🙂

A.S.: Tocmai ai trecut cel mai important examen din viață, cu un 10 perfect. Care este secretul din spatele acestui 10?

A.Ț.: Părerea mea este că deși o diferență de 5 puncte provine din muncă, diferențele de sutimi sunt aduse de noroc. Am avut foarte mulți colegi cu note apropiate de a mea, și cred că șansa mea a fost să fiu odihnită, inspirată și că am reuşit să mă adun la fiecare probă. Munca este folositoare până într-un punct, însă nu trebuie să uiți niciodată că nu poți da randament 100% în permanență, iar rezultatele depind de circumstanțe.

A.S.: Cât timp te-ai pregătit pentru bacalaureat?

A.Ț.: Fără să realizez, cred că m-am pregătit pentru bacalaureat încă din clasa I. Dacă ești atent la explicațiile profesorilor și menții ritmul clasei, pregătirea pentru BAC rămâne doar o recapitulare.

A.S.: Care au fost materiile preferate din liceu?

A.Ț.: Materia mea de suflet a fost și va rămâne biologia. Fiecare materie își are propria frumusețe, însă biologia mă atrage prin procesele mărunte care stau la baza celui mai banal fenomen, prin speranța pe care o dă spre o lume mai bună.

A.S.: Un gând pentru profesorii tăi?

A.Ț.: Le mulțumesc pentru răbdarea și cordialitatea pe care mi le-au arătat în toți acești ani, pentru că au fost implicați și au avut încredere în noi.

A.S.: Un gând pentru familie și cei apropiați?

A.Ț.: Cu ei sărbătoresc! 🙂

Sursa foto: It’s private.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS