<
Actualitate

Interviu. Amalia Cîrjău cea mai mare medie la BACALAUREAT din Turda și Câmpia Turzii:,,Câteva ,,ingrediente” nelipsite din ,,rețeta” succesului sunt ambiția, buna organizare și încrederea”

Interviu. Amalia Cîrjău cea mai mare medie la BACALAUREAT din Turda și Câmpia Turzii:,,Câteva ,,ingrediente” nelipsite din ,,rețeta” succesului sunt ambiția, buna organizare și încrederea”

Examenul de bacalaureat pentru fiecare absolvent de liceu, reprezintă  acel examen al maturității, iar calitatea actului educațional într-un stat de drept, se reflectă în rezultatele obținute de elevi la examenele finale, fie că vorbim de capacitate sau de examenul de bacalaureat. An de an, elevii terminali au obținut medii excelente iar Liceul Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, se poate  mândri cu elevi care au  obținut medii foarte bune la examenul de bacalaureat. Cea mai mare medie la bacalaureat pe zona Câmpia Turzii – Turda a fost obținut de o elevă de la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”.

Ziarul 21 are deosebita plăcere să o aibă ca intervievată pe Amalia Cîrjău, cea care a obținut cea mai mare medie la bacalaureat 9,91.

Rep.: Cum au fost pentru tine acești patru ani de liceu?

Amalia Cârjău: Perioada anilor de liceu a fost una plină de momente frumoase, dar și de provocări care m-au făcut să devin mai puternică.  În acești 4 ani mi-au fost predate multe lecții importante: am învățat să fiu ghidată de ambiție și de perseverență, să îmi recunosc și să îmi asum greșelile, să fiu mereu cu zâmbetul pe buze și să mă bucur de fiecare lucru. Cel mai important, am învățat că trebuie să mă ridic după fiecare eșec, să visez, să sper și să am încredere în ceea ce pot săvârși.

Rep.: Cum a fost acest examen?

Amalia Cârjău: Examenul de bacalaureat nu a fost unul ușor, datorită importanței lui, dar și a presiunii asociate. Însă, odată ce am primit subiectele, toate emoțiile au dispărut și am reușit să mă concentrez pe deplin.

Rep.: Cum au fost subiectele de anul acesta la bacalaureat?

Amalia Cârjău: Subiectele de anul acesta nu au fost unele foarte complexe. Personal, mi s-au părut mai simple față de cele din anii anteriori sau din alte variante pe care le-am lucrat.

Rep.: Care au fost notele tale la materii și media totală la bacalaureat?

Amalia Cârjău: Am luat nota 10 la Limba și literatura română, 9,95 la Matematică și 9,80 la Chimie organică, media generală fiind 9,91.

Rep.: Care a fost ,,rețeta” succesului, care te-a condus spre aceasta reușită?

Amalia Cârjău: Câteva ,,ingrediente” nelipsite din ,,rețeta” succesului sunt ambiția, buna organizare și încrederea. Munca mea de zi cu zi, disciplina și perseverența mi-au adus acest rezultat. Evident, există întotdeauna și un element variabil, un enunț citit prea repede ori un calcul simplu făcut în grabă.

Rep.: Care a fost reacția părinților la aflarea notei de bacalaureat?

Amalia Cârjău: Părinții mei m-au învățat de mică să visez și să sper la lucruri mărețe, au avut mereu încredere în mine și în ceea ce pot săvârși. Astfel, au fost foarte bucuroși și mândri când au văzut că atât munca mea, cât și sfaturile lor, au dat roade.

Rep.: Spre ce universitate vrei să dai mai departe?

Amalia Cârjău: De la vârste fragede, visul meu a fost să devin medic. Astfel, vreau să urmez Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Rep.: Cui dorești să-i mulțumești pentru ceea ce ai reușit până acum?

Amalia Cârjău: Un rol esențial în evoluția mea l-au avut părinții și fratele meu care, de-a lungul timpului, m-au susținut și mi-au acordat tot sprijinul necesar pentru a-mi îndeplini fiecare scop. De asemenea, vreau să le mulțumesc profesorilor care au reprezentat adevărați piloni în clădirea viitorului meu, având rol în formarea mea atât pe plan profesional, cât și personal.

Ziarul 21 îți urează mult succes în drumul tău!

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS