Actualitate

Interviu cu Alin Costea, cel mai căutat personal trainer din zonă

Să arăt bine! În 95 % din cazuri cam asta i se cere celui care, de mai bine de 2 ani, este personal trainer autorizat. Îi place la nebunie ceea ce face, așteaptă cu nerăbdare să meargă la muncă, face tot cu pasiune și în momentele când are puțin timp liber, se documentează din reviste și cărți de profil.
„Tot timpul trebuie să fi informat, astfel poți oferi clienților cele mai bune și utile sfaturi” ne zicea Alin la început de interviu. Așa este… dacă nu ești în ton ce e nou pe piață, în orice domeniu, riști să pierzi trendul.

Așadar, un interviu în exclusivitate cu Alin Costea, omul care îți poate schimba înfățișarea… doar dacă îl asculți și îi urmezi sfaturile. Să nu credeți că dacă mergem și tragem de fiare 2 ore, iar după rupem frigiderul o să arătăm bine… nicidecum. Cu multă muncă și mici restricții alimentare, poți ajunge la corpul pe care îl visezi. Mai jos, câteva sfaturi și idei din partea lui Alin, cel mai căutat personal trainer din zona noastră!

Adrian Soporan: Cine este Alin Costea? (Pentru cei care nu te cunosc)

Alin Costea: Am fost jucător de fotbal profesionist, am jucat în liga 2 și 3, după care am fost plecat prin Austria jucând fotbal dar și muncind în același timp. După o perioada de 4 ani în Austria m-am hotărât sa revin în țară să-mi termin facultatea de sport și să muncesc în țară.
Mi-am terminat facultatea de sport plus modulul pedagogic și am terminat și cursul de instructor fitness și antrenor personal plus nutriție cu diploma internațională acreditată la București

A.S: Spune-ne ceva despre domeniul în care activezi

A.C: Ceea ce fac eu este o muncă pe care o fac în primul rând din plăcere, poate auzi prea puține persoane care spun că abia așteaptă să meargă la muncă. Ei bine, așa sunt eu și ceea ce fac, fac cu multa plăcere și ambiție pentru că îmi doresc ca persoanele care apelează la mine să fie împlinite și fericire, iar după cum se observa și din activitățile mele pot spune că sunt mândru de realizările mele cu clienții! Nu este o muncă ușoară, necesită foarte multă răbdare și înțelegere pentru că lucrez cu diferite persoane și trebuie să le înțeleg pe fiecare și să am răbdare cu toate persoanele fără a face diferența între ele.

A.S: Este greu ceea ce faci?

A.C: Pot spune că nu este ușor nici fizic și nici psihic mai ales atunci cand ai zeci de clienți, nu este ușor ca să te ocupi de fiecare în parte cu diete și antrenamente specifice pentru scopul respectiv. Este o munca migăloasă care îți ocupă foarte mult timpul din viata noastră de antrenor de fitness.
De multe ori stau seara târziu, citesc, pentru că vreau să mă perfecționez în domeniul meu, să fiu cel bun pentru ca la orice curs nu se poate să te învețe în totalitate despre tot ce înseamnă fitness, într-o luna sau mai multe luni, de aceea trebuie să fi la curent cu tot ce este nou și se cere în ziua de azi.
Uite un exemplu: au fost persoane care mă întrebau pe Facebook și față în față „Alin de ce mă dor genunchii, de ce nu slăbesc și tot fac mișcare cu antrenor personal, de luni de zile?”. Pai asta înseamnă să fi un instructor foarte slab pregătit și informat pentru că distrugi omul, îl bagi în spital și apoi le-am spus de ce îi dor genunchii: din cauza unor poziții incorecte la unele exerciții. Despre slabit sunt 2 opțiuni, ori nu știe sa-ți facă un meniu cu valorile de nutriție corecte pentru scopul tău ori nu ți-a făcut nici un meniu.

 

A.S: Care sunt cele mai inedite cereri din partea clienților?

A.C: Cele mai multe cereri din partea clienților sună cam așa: „Alin vreau să am abdomen, fund și picioare!”
Normal îi las în pace, îi ascult apoi încep să le explic cum funcționează corpul, cât este de deștept și cum se adaptează la fiecare mișcare pe care o facem zilnic, iar dacă nu ști anatomie și nutriție nu ești un adevarat instructor de fitness pentru ca în ziua de azi mulți se fac antrenori de fitness peste noapte sau termină cursul și sunt antrenori, dar nu știu ca este o mare responsabilitate în ceea ce facem, pentru că lucrăm cu corpul omenesc pe care îl supunem la un efort fizic și dacă nu știi să îi explici persoanei cum se inspiră și se expiră, poziția corectă a corpul, și ce se întâmplă cu un mușchi când începi sa faci mișcarea de scurtare și alungire a muschiul, ce mușchi lucrează, câți mușchi agonist și antagonist, pierzi startul. Iar apoi vine faza de nutritie, cele trei puncte importante: proteina, grăsimi și carbohidrați. Ce rol au? Aici dacă nu știi să faci un meniu personalizat, poți să tot faci sport în fiecare zi că 95 % ai făcut degeaba mișcare. Multă lume nu știe ce rol are glicogenul în corp și sursele de energie pe care corpul le acceseaza pentru a putea face mișcare după care mai apare și anabolismul, catabolismul etc. Despre nutriție pot vorbi zile întregi.

A.S: Prezintă-ne o zi din viața ta de personal trainer.

A.C: O zi din viața mea începe cu trezirea la ora 7, când mă trezește îngerșul meu care are 9 luni și îl iubesc la nebunie și o soție pe care clar că o iubesc și care mă ajută pe plan familiar și mă bucur că mă înțelege și vede ca sunt foarte ocupat zi de zi. După care încep să mănânc micul dejun care în mare parte este pregătit seara, apoi îmi iau geanta și merg la muncă 2 zile lucrez la sala de fitness din Câmpia Turzii Apollo Fitness cate 8 ore pe zi. Acolo activez diferite exerciții în grup pentru slăbire tonifiere sau masa musculara, deci după cum se vede când sunt liber eu muncesc, dar niciodată nu mi-am neglijat familia din cauza muncii mele, sunt momente și zile când profit de timpul total liber de la munca și ies cu familia la diferite activitati care țin tot de familie!

A.S: De câti clienți te poți ocupa pe zi?

A.C: Depinde de genul de activitate care îl faci, pentru că la mine de exemplu la clasele de fitness în grup fac între 20 și 40 de persoane în același timp, iar la sala de fitness Apollo cu mai puține persoane, pentru că nu este în grup, este mai personal.

A.S: Câți ani au trecut ca tu să arăți așa?

A.C: De la vârsta de 11 ani am început să joc fotbal și tot timpul eram un tip mai slăbuț, dar după ce am terminat cu fotbalul am început să merg la sală dar atunci nu știam mai nimic, dar după ce am terminat cursul de instructor de fitness au început să se vadă rezultate și sincer, după 3 ani de zile, s-a văzut diferența între a te știi antrena și a știi să mănanci sănătos.

A.S: Ce tip de exerciții faci cu clienții?

A.C: Exercițiile mele sunt în funcție de ce scop are clientul, unii vor să pună pe ei masă musculară, alții de menținere, tonifiere și unii să scape de kg în plus, slăbire.
În fiecare zi fac alte exercitii și pe diferite grupe musculare pe care le împart săptămânal, împreună cu alimentația.

A.S: Mesaj pentru clienții tăi și pentru cititorii Ziarul 21.

A.C: Mesajul meu pentru toată lumea este că fiecare persoana are minim 30 de minute pe zi să facă mișcare, este foarte sănătos și îți schimba viața numai în bine. Nu uitați că, corpul este casa în care ești toată viața, de aceea aveți grijă ce mâncați și aveți grija cum vă antrenați, fiți bine informați de la început ca totul să fie înspre binele vostru, va pup și dacă vreți o schimbare în viața voastră, vă aștept cu drag să muncim împreună, să vedeți că nu veți regreta nici o clipă ca ați luat aceasta decizie.

Adi, mulțumesc pentru interviu și te aștept și pe tine la puțină mișcare, la revedere, numai bine oameni buni!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS