Actualitate

Interviu cu Andrei Rus, un talentat sculptor și pictor din Câmpia Turzii

Nu știu câți dintre voi ați observat talentul înnăscut a tinerilor zilelor noastre. Sunt deștepți, talentați, perspicace și foarte perseverenți… și deseori retrași. Unul dintre acei tineri, de care nu a auzit nimeni, însă care face lucruri demne de un mare artist, este Andrei Rus, un tânăr de 23 de ani din Câmpia Turzii, care și-a descoperit vocația în urmă cu ceva timp. Pictează într-un mare stil, sculptează în lemn, având creații inedite. Toate aceste lucruri sunt native. Nu a învățat nimic de la nimeni, pur și simplu a muncit. Și muncește în fiecare zi multe ore, pentru a ajunge la un nivel mare, un nivel în care sculpturile și picturile lui să fie expuse într-o mare expoziție de artă. Am un feeling ca acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat, mult mai apropiat decât își va imagina Andrei.
Munca, talent, har de la Dumnezeu și multă rabdare. Cam acestea sunt calitățile unui om de succes!

Câteva rânduri despre Andrei Rus, în cele de mai jos

Adrian Soporan: Fă-ți o scurtă prezentare, pentru a te cunoaște cititorii noștri!

Andrei Rus: Am 23 de ani, mi-a plăcut de mic să desenez, însă doar de 4 ani am început să iau asta în serios și să depun efort în progresul meu în acest domeniului.

A.S: Cum ce ai început?

A.R: Am început făcând mandale, apoi am început să desenez folosind pixuri, linere. Apoi încet am trecut la acrilice și în prezent lucrez mai mult cu pictura în ulei, desenul cu pixuri ball point și de doi ani am început să sculptez în lemn.

A.S: Care sunt cele mai importante proiecte pe care le-ai făcut?

A.R: Nu știu ce definește exact un proiect ca fiind important, nu sunt un artist foarte cunoscut, singurul lucru cu care mă pot mândri e progresul meu în domeniul artei, având în vedere că am învățat singur să pictez cât și să sculptez.

A.S: De unde îți vine inspirația?

A.R: Inspirația îmi vine din tot ce mă înconjoară, m-am axat mai mult pe portrete. Mă fascinează cât de multe lucruri se pot citi pe fața unui om; mereu când fac un portret încerc ca prin expresia lui facială să transmită o poveste

A.S: Unde te vezi peste 5 ani?

A.R: În 5 ani mi-aș dori să pot să mă întrețin din arta mea, să pot să fac cât mai multe lucrări și cel mai important scop pentru mine este progresul, arta mea de peste 5 ani să fie mai bună, mai frumoasă, mai expresivă decât cea din prezent.

A.S: Unde putem să îți vedem creațiile?

A.R: Pe pagina mea de facebook: Andrei Rus Art, pe instagram andrei_rus_art, contul de youtube, Andrei Rus Art și în viitor sper ca și într-o galerie de artă.

A.S: Ai spre vânzare sculpturi sau picturi?

A.R: Da, vând sculpturi cât și tablouri

A.S: Mesaj pentru cei care apreciază arta?

A.R: Sper ca toți cei care apreciază o operă de artă să încerce să vadă mai mult decât imaginea în sine, să vadă povestea din spatele ei, să-si imagineze procesul ei de creație și în final să îi motiveze să ofere și altor iubitori de artă ceva să admire, să creeze și ei ceva, fie că este admirată de o singură persoană sau de un muzeu întreg; încearcă să oferi lumii ceva frumos care să inspire la rândul ei.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS