Actualitate

Interviu cu Dan Bothază, omul care poate vinde orice

Îmi aduc aminte de Boris (așa îi spun prietenii) încă de pe vremea studenției. Un tip încrezător în fiecare șansă pe care viața i-o oferea, un om perseverent și plin de viață. Viața l-a dus în toate domeniile de activitate, însă domeniul unde s-a regăsit foarte bine și i-a venit ca o mănușă, a fost cel al vânzărilor. A vândut de toate, însă imobiliarele i-au rămas la suflet. Și e bun… foarte bun în ceea ce face. Nu îi place să se laude, însă este unul dintre cei mai prolifici vânzători din cadrul REMAX. Cu multe tranzacții la activ, lui Boris totul îi se pare acum o joacă de copil. Acum… după 20 de ani de vânzări. Dan poate fi un puternic exemplu pentru cei care își doresc ceva de la viață. Prin muncă, perseverență, carismă și dăruire, poți reuși ceea ce îți propui. Așa a reușit și Dan Bothază. Mai multe detalii despre activitatea lui Boris, în cele de mai jos.

Adrian Soporan: Pentru cei care nu te cunosc, cine ești?

Dan Bothază: Mă numesc Dan Bothază, sunt consilier de vânzări în cadrul unei agenții imobiliare din rețeaua internațională RE/MAX. Vânzările le-am început imediat după terminarea facultății, în urmă cu 20 de ani. De cand mă știu am vândut câte ceva – începând cu telefoane mobile, mașini de lux, iar acum proprietăți imobiliare.

În fiecare companie în care am activat am fost întotdeauna printre primii, datorită performanțelor realizate. Cred că felul meu de a fi – foarte deschis, prietenos, comunicativ mă ajută să mă conectez foarte ușor cu oamenii. Doar “ascultându-i” poți descoperi adevăratele nevoi ale clienților, reușind astfel să le oferi ceea ce își doresc. Am învățat de la fostul meu manager de la BMW, că un consultant de vânzări trebuie în primul rând „să asculte”!

A.S: De când ești în domeniul imobiliarelor?

D.B: În acest domeniu am ajuns “accidental”. Un vechi amic m-a invitat într-o zi la o cafea povestindu-mi despre noua lui afacere. Simțindu-i entuziasmul și plăcerea cu care vorbea despre ceea ce înseamnă o tranzacție imobiliară, am decis că merită să încerc și eu ceva diferit față de ceea ce făcusem până atunci. Iată ca au trecut de atunci 3 ani.

A.S: Îți amintești când a fost prima tranzacție încheiată?

D.B: Da, îmi amintesc foarte bine – am închiriat un apartament „amărât” în Floresti. O proprietate la care am făcut 5 vizionări cu 5 clienți diferiți și am încasat un comision generat de 250 euro. Puțin, foarte puțin! Mă gândeam atunci că dacă asta înseamnă imobiliarele, atunci mai bine renunț.

A.S: Cât de greu a fost să faci o tranzacție? De ce ai nevoie?

D.B: În RE/MAX, rețeaua în care activez, fiecare agent nou afiliat urmează cursuri de pregătire prin care este învățat și îndrumat despre tot ceea ce înseamnă o tranzacție imobiliară. Bineînțeles că am urmat și eu aceste traininguri și în energia creată de curs am pornit cu avânt în piață, convins ca în cel mai scurt timp voi face nenumarate tranzacții. Însă, piața mi-a dejucat planul! Am reușit să fac prima tranzacție abia dupa 6 luni. Și aceea a fost închirierea apartamentului din Florești mai sus menționat.

Cred ca în vânzări, cu atât mai mult în domeniul imobiliar, ai nevoie de abilități de comunicare excelente, inteligență, motivare și perseverență. Imobiliarele trebuie să îți placă, să le simți, altfel nu vei reuși să închei tranzacții de succes. Clienții mei, daca nu vor fi mulțumiți la finalul unei tranzacții, aceștia nu mă vor recomanda mai departe. Iar, pentru mine, recomandarea este esențială.

A.S: Care a fost cea mai mare provocare pentru tine, în domeniul vanzarilor?

D.B: Domeniul imobiliar în sine a fost o provocare pentru mine, pentru că experiențăla mea anterioară în vânzări a fost pe produse existente pe stoc, clar clasificate și diferențiate. Aici, totul este diferit. Eu ca și agent imobiliar vând serviciile mele, nu produse finite. Datorită activităților mele anterioare, foștii clienți au apelat la serviciile mele cunoscându-mi profesionalismul dovedit anterior.

A.S: Care a fost cea mai valoroasă tranzactie?

D.B: Nu îmi place să mă laud singur, însă anul trecut am reușit să intermediez a doua tranzacție din cadrul retelei RE/MAX Romania ca valoare – vânzarea unui teren în centrul orașului Cluj Napoca, în valoare de 1.96 mil euro. Această tranzacție m-a promovat în elita agenților internaționali RE/MAX, prin includerea pentru a doua oara în Clubul Executive (ierarhie după valoarea comisioanelor incasate).

A.S: Câți bani faci pe lună, daca nu e confidențial?

D.B: Aceste informații sunt confidențiale. Pot să vă spun că o tranzacție poate dura de la o săptămână până la câteva luni, și sunt perioade în care, poate luni consecutive, nu poți genera un comision. Prin perseverență și seriozitate ajungi să generezi „deal-uri” complexe care îți pot genera comisioane substanțiale și imposibil de atins în alte domenii ale vânzărilor. Da asta îmi plac mie imobiliarele – „sky is the limit”!

A.S: Un gând pentru cititorii noștri?

D.B: Cred că în viață este vorba despre a face ceea ce îți place! Mă regăsesc aici și cred că odată ce te „infectezi”cu imobiliarele nu mai ai scapare!

Tututor celor care citesc acest ziar, care mă cunosc sau nu mă cunosc, le recomand să apeleze la serviciile mele de consultant în domeniul imobiliar cu încredere. Vă salut pe toți și să aveți grijă de voi!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS