<
Actualitate

Interviu cu Fabiana Cîmpean, vocea caldă a Clujului: „Pentru mine, folclorul reprezintă tot”

Fabiana Cîmpean, una dintre speranțele tinerei generații a artiștilor de muzică populară, sub îndrumarea atentă a profesorului Ioan Dordoi, dorește să-și ducă promisiunea pe care a făcut-o bunicii mai departe… să cânte pe marile scene ale țării. Despre Fabiana Cîmpean o să mai auzim cu siguranță, talentul cu care a înzestrat-o Dumnezeu și munca pe care o depune sunt cheile succesului în marea lume a artiștilor. Ne-a atras atenția prin felul ei lejer de a cânta, prin dragostea cu care rostește fiecare cuvânt și cu iubirea de frumos.

În rândurile de mai jos, puteți citi un interviu cu și despre Fabiana Cîmpean.

Rep.: Să ne spui câteva detalii despre tine

Fabiana Cîmpean: Bună, mă numesc Fabiana Cîmpean , am 18 ani, sunt elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național Pedagogic “Gheorghe Lazăr” Cluj Napoca, am absolvit Școala Populară De Artă “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca sub atenta îndrumare a profesorului, Ioan Dordoi, căruia țin să îi mulțumesc din suflet pentru toată atenția, munca, determinarea, răbdarea de care a dat dovadă. Rep.: De când ai început să cânți?

Fabiana Cîmpean: Am început să cânt de la 10 ani, dar am început cu muzica ușoară pana la 14 ani, iar de la 14 ani cânt muzica populară.

Rep.: De ce folclor?

Fabiana Cîmpean: Pentru mine folclorul reprezintă tot, reprezintă sentimente, emoții, trăiri, in muzica populară m-am regăsit. Rep.: Ce zonă de folclorică îți place cel mai mult?

Fabiana Cîmpean: Maramureș. Iubesc folclorul în toate formele sale, dar zona Maramureșului e împământenită bine în sufletul meu, eu deși stau în Cluj, atunci când merg la bunicii mei în Maramureș, atunci pot să spun că sunt acasă.

Rep.: Cum te înțelegi cu profesorul tau, coordonatorul tau, Ioan Dordoi?

Fabiana Cîmpean: Cu profesorul meu mă înțeleg foarte bine, de la început m-a primit ca într-o familie, e un om atât de bun, nu ai cum să nu îl iubești. Rep.: Care este obiectivul tău profesional?

Fabiana Cîmpean: Obiectul meu profesional este legat de promisiunea pe care i-am făcut-o bunicii mele, aceea de a ajunge pe cele mai mari scene pentru a o face mândră de mine.

Rep.: Ai o preferință în folclorul românesc? Care este persoană care te inspira? Fabiana Cîmpean: Nu aș putea spune că am o preferință, încerc să iau de la fiecare ce e mai bun și să aplic pe mine. Rep.: Unde te vedem peste 5 ani?

Fabiana Cîmpean: Peste 5 ani, cel mai probabil făcând ceea ce visez încă din copilărie, să lucrez cu copiii, să fiu învățătoare și încercând sa-mi fructific cariera pe plan muzical, căutând să evoluez în fiecare zi.

Rep.: Îți mulțumesc pentru răspunsuri

Fabiana Cîmpean: Vă mulțumesc pentru interviu!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS