Actualitate

Interviu cu Istrate Călin, propietarul Calirom. „Lumea crede că instalez camere video”

Mai tot timpul plecat în delegații internaționale, muncind 24/24, însă, mulțumit sufletește că reușește să împărtășească cercetarea, tehnolgia și device-urile cu clienți importanți de pe piața hoteliera ( și nu numai) din România și de peste hotare. Călin Istrate ne mărturisește că nu multă lume știe cu ce se ocupă firma lui: „Lumea crede că eu instalez camere de supraveghere” ne spunea Călin zâmbind.
„Adevărul e că niciodată nu mi-am prea promovat afacera în zona noastră. Am participat foarte mult la târguri naționale și internaționale cu specific și de acolo am început colaborarea cu clienții enumerați mai jos”

Cu ce se ocupă Călin Istrate, pe detaliu, în rândurile de mai jos!

Adrian Soporan: Ce ne poți spune despre tine?

Călin Istrate: Locuiesc în municipiul Câmpia Turzii, chiar dacă este necesar să fiu mai mult timp plecat prin țară și prin străinătate, mă întorc mereu cu drag acasă la familia mea. Am studiat la Universitatea Tehnică Cluj Napoca și am urmat un master în business la ASE București. Din anul 2003 am pus bazele unei firme, Calirom. La început nu știam că voi atinge un domeniu nou pentru mine. Partea de gestionare și funcționare a unui hotel nu aveam de unde să o învăț in Câmpia Turzii, dar datorită unor cereri care au fost o provocare pentru mine, am ajuns sa îmi dedic activitatea mea și serviciile firmei exclusiv pentru hotelieri. În prezent activitatea firmei se desfășoară la Florești și avem birouri de vânzări și operaționale, la București și la Sofia (Bulgaria)

A.S: Cum ai ajuns să fi un punct forte pentru hotelieri?

C.I: Este bine să se știe, că în spatele oricarui lucru usual se află munca multor persoane. O idee se naște dintr-o necesitate.

Înca din anul 2004, am dezvoltat la cererea clienților, care pe vremea aceea începeau timid să patrundă în industria hotelieră, un sistem inovator de access în camerele hoteliere. Pe atunci nu eram familiarizat cu piața hotelieră însă provocarea pe care am primit-o de la unul dintre clienții mei, m-a determinat să dezvolt treptat un produs dedicat pentru a organiza și gestiona o cameră de hotel. Cu siguranță că este cunoscut pentru multa lume și este ceva intrat în normalitate să te duci să te cazezi la un hotel și să primesti un card pe care îl folosești să intri în cameră, iar apoi îl introducem într-un economizor și se aprinde lumina… Nimic ieșit din comun, până aici…. Dar faptul că proprietarii de hoteluri se confruntă adesea cu dificultăți în a-și gestiona consumurile, m-a determinat să dezvolt alături de colegii mei, angajați ai firmei Calirom, un sistem mai inovativ, adaptat pe necesitățile hotelierilor. Astfel, am înlocuit cardul clasic cu un card care nu mai permite clienților să îl înlocuiască cu orice card usual, aflat în portofelul lor, pentru a-l lasa în camera și a consuma eletricitate și resurse atunci când ei sunt la alte activități pe afară. Acest lucru reduce consumurile de energie electrică și mai mult, prin produsul nostru, se poate vedea în timp real direct la recepție dacă este client în cameră sau nu, daca a intrat camerista să facă curățenie, daca a rămas vreun geam deschis, se poate coordona temperatura în cameră înainte de sosirea clienților pentru ai aștepta în confort.

A.S: Cine stă în spatele acestui produs?

C.I: De la idee la fapte este ceva cale….

Am alături de mine 15 colegi, ingineri electroniști, dezvoltatori software, un cercetător, ingineri și partea de administrație.

În fiecare an produsul se dezvoltă, inovăm industria, creem produse și servicii în același timp. În 2008 cand am instalat primul proiect, suntem liderii europeni în materie de inovație și ținem mereu pasul cu tehnologia modernă implementand-o în echipamentele noastre.

Chiar recent am lansat o noua soluție sub marcă înregistrată la nivel european, SENSOO, în cadrul Top Hotel, un eveniment anual ce s-a desfășurat în București. Avem parteneri atât în țară cât și în străinătate firme care care ne reprezintă tehnic și comercial în piață.

A.S: Să înțeleg că sunteți o firmă de producție?

C.I: Da, noi suntem producătorii ai acestui sistem, este produsul nostru, creat și dezvoltat de noi. Pentru producerea sistemului, lucreaza câteva firme care execută la cererea noastra partea de montaj, finisaj, asamblare produsului finit. Programarea electronică este executată de către noi, deoarece necesită atenție sporită. Suntem mândri că putem oferi un produs românesc, care este apreciat atât în țară cât și în străinătate.

A.S: Cine sunt clientii vostri?

C.I: Soluția Sensoo este implementata azi cu success în peste 200 de hoteluri de 3*, 4* și 5* în România și în Europa, deservind în total peste 10.000 de camere.

Ne bucurăm de 2.500.000 de utilizator annual, ai sistemului SENSOO by Calirom.

Printre clienții noștri se numără lanțuri hoteliere de prestigiu: Intercontinental, Ramada, Hilton, Ibis, precum și hoteluri independente: Platinia, Epoque, Mera Resort, Sungarden Golf&SPA Resort , Kronwell și mulți alții. Mai multe informații se pot vedea pe www.sensoo.ro sau pe www.calirom.ro

A.S: Dar colaboratorii?

C.I: Sensoo a fost construit pentru a putea fi integrat cu cele mai eficiente sisteme informatice de gestiune hotelieră (PMS), Fidelio, Opera, Protel, lideri la nivel Mondial în domeniu, deasemenea avem parteneriate stabile cu Samsung, Daikin, Mitsubishi, Philips, AGB.

Am dealer care ne reprezinta in alte tari ca: Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Croatia, Slovenia si urmeaza sa semnam un parteneriat pentru Emiratele Arabe Unite.
Ca partener pe plan international avem Gewis, o firma Italiana, de renume producatoare de aparataj electric de lux.

A.S: Ce este SENSOO?

C.I: Sensoo, este brandul Calirom.

Am adunat în acest sistem, produse inovatoare ce deservesc atât partea hard cât și soft, managementul camerei , precum și controlul de la distanță, în timp real, on-line.

Mai exact, Sensoo, înclude atât partea de deschidere a ușii unei camere de hotel, partea de economizor, termostatul ce controleaza caldura în cameră, senzoristică pentru geamuri și alarmă baie, coordonate toate printr-un soft produs de noi și integrat cu softul hotelier. Acestea toate permit organizarea și gestionarea unei camera de hotel, a tuturor camerelor dintr-un hotel, activități ce se raporteaza on-line la recepție, pentru centralizare.

A.S: Cum îți găsești clienții?

C.I: Am optat pentru apariția la târguri și expoziții locale și internaționale din domeniul hospitalității, suntem mereu prezenți la întâlniri cu clienții care ne solicită prezentarea produsului și în ultimul timp suntem recomandați de clienți existenți.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS