Actualitate

Într-o ţară în care fotbalul e rege, el a ales să practice volei! Alexsandro Nascimento, brazilianul pentru care voleiul a fost „dragoste la prima vedere”

CSM Câmpia Turzii a promovat în prima ligă a voleiului românesc reuşind să producă, astfel, o mare surpriză. Turul de campionat a reprezentat un adevărat test, debutul a fost unul cu emoţii, dar primele victorii au adus multă bucurie în rândul celor care iubesc voleiul şi care susţin echipa.
Venit de curând la Câmpia Turzii, brazilianul Alexsandro Nascimento n-a trecut neobservat, evoluţiile sale convingătoare şi dăruirea pe care o afişează de fiecare dată au fost apreciate de publicul spectator, iar Alexsandro a devenit, în scurtă vreme, unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai echipei din Câmpia Turzii.
Vorbeşte puţin limba engleză, se mai foloseşte şi de spaniolă, şi revine rapid la portugheză când îşi dă seama că nu are cuvintele potrivite. E amuzant dar, dincolo de asta, Alexsandro vorbeşte cel mai bine în teren.
Denisa Mărginean: Alexsandro, spune-le celor care ne citesc câteva lucruri despre tine
Alexsandro Nascimento: Numele meu este Alexsandro, am 29 de ani şi joc volei de când aveam 12 ani. Am o înălțime de 1.93 și am jucat volei profesionist de la vârsta de 17 ani.
D.M: De unde pasiunea pentru volei? Cum a început totul?
A.N: Am cunoscut voleiul de pe la 11 ani, din 2001. Erau oameni care jucau volei în apropierea casei mele, m-am dus să-i văd cum joacă şi a fost dragoste la prima vedere. Într-o ţară în care fotbalul se putea juca oriunde, eu m-am îndrăgostit de volei.
D.M: Cum ai ajuns în România? Şi ce te-a determinat să rămâi?
A.N: Sezonul trecut am jucat în Liban cu Ciortea Marius, dar şi cu Milos Antonic și el ne-a adus în voleiul românesc. Ceea ce mă face să rămân aici este faptul că îmi doresc să evoluez şi să cresc în voleiul românesc.
D.M: De ce ai ales Câmpia Turzii?
A.N: Putem spune că am fost ales, eu întotdeauna am vrut să joc într-o ţară din Europa. Și am avut această şansă datorită lui Marius Ciortea.
D.M: Ce spune familia ta că ai ales să trăieşti atât de departe de casă?
A.N: Sunt obişnuiţi, am trăit mulţi ani departe de casă datorită voleiului. Astăzi sunt deja obișnuiți cu viața mea de sportiv, dar la început ei au crezut că este doar un vis de adolescent.
D.M: Ai fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei din Câmpia Turzii în acest tur de campionat? Cum te-ai simţit?
A.N: Eu nu sunt cel mai bun jucător din echipa mea, voleiul este cel mai colectiv sport pe care l-am încercat aşa că întotdeauna am fost concentrat să dau totul, să fac un joc bun şi din punct de vedere fizic, fiindcă este foarte important. Mă simt bine să ştiu că sunt cel mai bun „scorer” din prima ligă, așa știu că sunt pe drumul cel bun, dar voi avea multe de îmbunătățit pentru a-mi ajuta echipa.
D.M: Cum ţi s-a părut atmosfera de la Câmpia Turzii şi cum te simţi în oraş?
A.N: Am învățat să mă adaptez la locurile în care locuiesc datorită voleiului și îmi place Câmpia Turzii. Locuiesc lângă sala de antrenamente și sala de sport. În plus, m-am simţit binevenit în oraș și în echipă.
D.M: Ce pasiuni ai?
A.N: Cea mai mare pasiune este voleiul, iar când sunt în vacanță în Brazilia joc tot volei cu prietenii mei, mă distrez cu familia și prietenii.
D.M: Care sunt obiectivele sportivului Alexsandro Nascimento?
A.N: Scopul meu este să evoluez, să muncesc şi să îmbunătăţesc acolo unde e de îmbunătăţit şi să dau totul pentru echipa mea atunci când mă aflu în teren.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS