<
Actualitate

Investiție de peste 130 milioane de dolari a Pentagonului, la Câmpia Turzii

Departamentul Forțelor Aeriene din cadrul Pentagonului iși dorește să investească peste 130 milioane dolari în construirea de noi facilități la baza aeriană românească de la Câmpia Turzii, care să sporească capacitatea acesteia de a găzdui în condiții tehnice optime avioane militare ale SUA și ale aliaților din NATO și care să le permită acestora să reacționeze prompt, în caz de nevoie, la evoluțiile mediului de securitate din Europa, potrivit unui document oficial al US Department of the Air Force, analizat de Profit.ro.

Astfel că, această investiție, estimată la o valoare totală de 130,5 milioane dolari, este preconizată pentru anul fiscal viitor, 2021 (1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021), și are nevoie de aprobare din partea Congresului SUA, pentru a fi inclusă în bugetul Pentagonului pe anul respectiv. Planul Forțelor Aeriene americane de la Câmpia Turzii este conceput în sprijinul programului European Deterrence Initiative, de sporire a prezenței militare a SUA în Europa ca reacție la anexarea peninsulei Crimea de către Rusia în 2014, și ar putea beneficia de finanțare și din partea NATO. Asta după ce un proiect anterior mai restrâns al armatei americane de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, de circa 22 milioane dolari, s-a aflat pe o listă de investiții sacrificate pentru finanțarea zidului dorit de președintele Trump la granița SUA-Mexic.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS