<
Actualitate

ITP anual pentru mașinile mai vechi de 12 ani

Directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă, a declarat în exclusivitate pentru Capital, că instituția pe care o conduce vizează creșterea frecvenței de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani.

O dată cu eliminarea timbrului de mediu numărul de autovehicule uzate a crescut semnificativ, iar datele RAR arată că față de 2016 când în instituții s-au prezentat 34.000 de vehicule, în ianuarie 2017 s-a înregistrat o creștere de 12% (38.000 unități) a mașinilor, iar numărul a tot crescut în lunile februarie și martie, ajungând la 58% (54.000), respectiv 80% (61.000).

Analiza privind repartiția vehiculelor care au obținut cartea de identitate (CIV) în funcție de anul fabricației și norma de poluare, rezultă că numărul vehiculelor fabricate până în anul 2000, adică cele care respectă cel mult norma de poluare Euro 2, a avut o creștere de 107%, între 2001 și 2005 (Euro 3) o creștere de 57%, între 2006-2010 ( Euro 5 și Euro 6) creșterea a fost de 15%.

RAR doreşte întărirea controlului

„Registrul Auto Român intenţionează să propună, ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an”, a anunţat în exclusivitate pentru Capital, George Dincă, directorul general al Registrului Auto Român (RAR).

sursa (Capital.ro)

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS