Actualitate

La Baza Aeriană Câmpia Turzii va fi prezentată una dintre cele mai avansate drone din lume, MQ-9 Reaper

„Marți, 18 februarie, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii va avea loc Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20.

Cu acest prilej, vor fi prezentate principalele date privind exercițiul și va fi organizată o expoziție statică ce va include tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.

În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

Militarii americani fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care își îndeplinește misiunile de informații, supraveghere și cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, și aparține 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

Statele Unite ale Americii colaborează îndeaproape cu România pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională.”

Cea mai de temut dronă din lume este la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Modelul MQ-9 Reaper este cel care l-a omorât pe liderul iranian Qasem Soleimani. MQ-9 Reaper este printre cele mai performante drone din lume și este considerată arma viitorului. Drona nu are nevoie de om care să o opereze și poate fi comandată de la distanță. În prezent, SUA are peste 200 de astfel de drone. Drona are un motor de 900 de cai putere, o autonomie de 480 de kilometri și poate fi operată de la 1.900 de kilometri distanță. Greutatea maximă pe care o poate transporta la decolare este de 4.700 de kilograme. Zboară la o altitudine de 15.000 de metri, iar viteza este de 482 km/h.

Rachetele pe care le lansează sunt foarte precise și se ghidează cu ajutorul camerelor care sunt instalate pe ele. Pot „vedea” foarte bine şi noaptea, datorită tehnologiei cu infraroșu şi cu laser.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS