Actualitate

La Câmpia Turzii a început dezinfectarea străzilor și trotuarelor

Marți seara a început dezinfecția  tuturor străzilor, aleilor și trotuarelor din municipiul Câmpia Turzii. Procedura se înscrie în demersurile Primăriei Municipiului Câmpia Turzii de a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Operațiunea este efectuată de către echipele Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii, societate acreditată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), pentru astfel de lucrări și va consta în stropirea străzilor, aleilor și trotuarelor cu hipoclorit de sodiu – substanță a cărei concentrație utilizată ucide coronavirusul.

Prima zonă  dezinfectată este cartierul Sâncrai, însă dezinfecția va continua în fiecare seară, până când va fi acoperit tot teritoriul Municipiului Câmpia Turzii.

Având în vedere mirosul înțepător pe care hipocloritul de sodiu îl emană în atmosferă, îi îndemnăm pe cetățeni ca, pe perioada nopții, să nu țină ușile și ferestrele deschise, pentru a evita eventualele neplăceri.

„Vă rugăm să țineți animalele de companie și de curte în loc ferit, astfel încât să nu ingereze și să nu inspire particulele de hipoclorit de sodiu”, transmit autoritățile.

Operațiunile de dezinfecție sunt absolut necesare pentru a limita răspândirea noului coronavirus, având în vedere că, în conformitate cu informațiile prezentate de Organizația Mondială a Sănătății, acest virus rezistă până la 3 zile pe suprafețe.

 

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS