Actualitate

Longevitatea în căsnicie a fost premiată de administrația locală din Câmpia Turzii

Premii și recunoștință pentru exemplele longevității în cuplu de la Câmpia Turzii.

„Statornicia în cuplu și dăinuirea iubirii sunt atuurile cele mai de preț ale unei familiitrainice și fericite. Cu bune și cu rele, fiecare ajurat în fața lui Dumnezeu că va rămâne aproape unul altuia, în pofida greutăților vieții. Tocmai din aceste considerente, cuplurile care rămân căsătorite vreme de o jumătate de veac merită nu doar aprecierea, ci și respectul nostru”, au fost argumentele conducerii Primăriei Municipiului Câmpia Turzii care prin Serviciul Public Local de Asistenţă Socială a  organizat și în 2018, conform tradiţiei „Nunta de aur”, un moment de puternică încărcătură emoţională şi gânduri alese pentru cuplurile căsătorite în anul 1968, care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Proiectul de hotărâre a fost votat în luna octombrie și ținând cont defaptul că în municipiul Câmpia Turzii sunt aproximativ 50 de cupluri, consilierii locali au hotărât atunci ca suma de 600 de lei să ajungă la cuplurile premiate.

Evenimentul a avut loc la Palatul Cultural „Ionel Floaşiu” în Sala Mică, vineri, 7 decembrie.

La evenimentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Câmpia Turzii pentru cei care azi sunt exemple de urmat pentru noi, s-a jucat o piesă de teatru cu valențe istorice, pusă în scenă de trupa „Catharsis” a Colegiului Tehnic„Victor Ungurean”, coordonată de Cristina Antonia Goia. După sceneta de teatru, Silviu Pop, angajat  la Serviciul Cultură, a susținut un micro-recital de colinde, care a rupt câteva lacrimi printre cei prezenți dar care a adus și un strop de fericire în luna Sărbătorilor de Iarnă.

A fost un eveniment plin de emoție, de recunoștință, un eveniment care ni-l dorim an de an, un eveniment în care Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii a adresat câteva gânduri pentru cei premiați: „De fiecare dată când am ocazia de a întâlni și, după caz, premia aceste cupluri minunate mă simt copleșit de admirație având în vedere experiența de viață parcursă în cuplu, cât și motivația de a rămâne împreună până la capăt. Sunt onorat că și în acest an am oportunitatea de a premia “podoabele albe” ale comunității noastre”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS