<
Actualitate

Lucrările la Autostrada 10 nu avansează într-un ritm alert, dar autorităţile spun că va fi gata la sfârşitul anului

Ritmul lucrărilor nu este unul prea alert, având în vedere promisiunile autorităţilor cu privire la finalizarea acestora pe final de an. Pe filmare se poate observa că mai sunt multe de făcut la această autostradă până a fi circulată.

Mai mult, în zona rampei peste Drumul Național nr. 1 lipsește complet o pilă pentru pasaj. Un element la care constructorul nici nu s-a apucat de treabă din cauza unei conducte ce nu a fost relocată.
Lucian Bode, ministrul transporturilor, este optimist însă, relatând că lotul 1 din cadrul A10 va urma să fie dat în circulație până la finele anului acesta. Ba mai mult, el a declarat că inclusiv lotul 2 va fi deschis circulației.

„Și pe lotul 1, și pe lotul 2 e mult de lucru. Noi vrem ca lotul 1 (să fie deschis complet, n. red.), dar pentru asta trebuie să clarificăm un litigiu pe care îl avem cu antreprenorul, dintr-un claim mai vechi. Sper să clarificăm pentru a plăti ce avem de plătit din acel claim. Cu facturile suntem la zi. Ne zic să le virăm banii ca să poată să continue. Ține de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și sper să se rezolve. Ne dorim să dăm în trafic lotul 1”, a declarat Bode.

Lucrările sunt mai dificile pe lotul 1 din Sebeș – Turda deoarece este o zonă cu multe rampe, pasaje care să unească A10 cu A1, dar și cu DN1, în zona Lancrăm.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS