Actualitate

Mai mulți bani pentru Sticla Arieşul Turda

Întrunit de îndată, Consiliul Local Turda a votat în majoritate de voturi contribuirea muncipiului Turda către Asociația Club Sportiv Sticla Arieşul Turda suma de 100 000 lunar, pe o perioadă cuprinsă între 01.01.2019-01.07.2019. Acest cuantum se va vira în contul asociației lunar, de la data hotărârii Consiliului Local Turda. Prin hotărârea nr. 170/11.08.2016 Consiliul Local al municipiului Turda a aprobat asocierea unității administrative teritoriale, la Asociația Club Sportiv Sticla Arieşul Turda. Aceasta este o persoană juridică de drept privat, făra scopuri lucrative, neguvernamentală, apolitică şi independent, constituită ca structură sportivă în ramura de sport-fotbal, in regimul legii 69/2000 si OUG 26/2000 cu privire la asociații şi fundații. Scopul acestei organizații este organizarea şi administrarea activității sportive (fotbalistice), promovarea fotbalului şî practicarea educației fizice şi sportului în toate formele sale de către jucători, indiferent de statulul lor, precum şi participare la activitățiile şi competițiile sportive, la toate categoriile de vârstă.
La această ședință de îndată au fost prezenți 13 consilieri locali, întrunind cvorumul suficient pentru a trece proiectul. Consilerul local Moldovan Emil a ținut să precizeze că este cam prematur să votăm pe o perioadă aşa îndelungată, perioada fiind de 6 luni în care se vor livra banii în conturile celor de la Sticla Arieşul Turda, totuşi el a votat pentru “nu m-am opus niciodată orcărei hotărâri care are de a face cu sportul”. Marius Riter a propus “să nu votăm astăzi, să le cererem celor de la fotbal o situație, pe care să ne-o prezinte săptămâna viitoare în şedința ordinară”. Ca drept la replică, consilerul local Doru Anca a precizat că este nevoie urgent de bani, fapt pentru care a fost constituită această şedință ordinară “acestă şedință trebuia sa aibă loc încă de anul trecut din decembrie” a mai spus Doru Anca.
Prin acest act administrativ a fost stabilită contribuția lunară a municipalității în cadrul asocierii, respectiv suma de 100 000 de lei lunar, stabilindu-se şi persoanele care fac parte din organele de conducere ale asociației din partea municipiului Turda. Ultima modificare a sumei contribuției s-a aprobat prin HCL 213/09.07.2018 în cuantum de 100 000 lei până în data de 31.12.2018.
Având în vedere noul an bugetar 2019 se impune aprobarea, pentru următoarea perioadă, a sumei cu care Consiliul Local al municipiului Turda, contribuie la dezvoltarea sportului pentru toți şi a sportului de performanță şi la asigurarea condițiilor organizatorice şi materiale de practicare a educației fizice şi a sportului în comunitatea turdeană.
Astfel suma spre aprobarea acestei contribuții de 100 000 din partea municipiului Turda pe o perioadă cuprinsă între 01.01.2019-01.07.2019.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.