<
Actualitate

MAPN: De ziua Poliției Militare facem publică scrisoarea transmisă chiar de către un polițist militar

MAPN: De ziua Poliției Militare am dori să facem publică scrisoarea transmisă chiar de către un polițist militar, păstrând secretă identitatea acestuia.

O poveste poate mai lungă, dar scrisă cu suflet!

„Am onoarea să vă salut, sunt un militar intrat de curând în rândul polițiștilor militari și consider că este necesar să îmi exprim câteva dintre experiențele trăite în cadrul misiunilor cu aceștia.
Anul trecut, când încă nu eram încadrat pe o funcție de PM, am participat cu aceștia la misiunile în sprijinul MAI desfășurate în perioada de urgență. Odată petrecând aceste momente alături de ei, am început să dezvolt un sincer sentiment de respect față de tot ceea ce reprezintă acești oameni.
Nu aș ști de unde să încep, însă aș dori să evidențiez, întâi de toate, promptitudinea și
fidelitatea acestora față de îndeplinirea sarcinilor. La acea vreme, șeful detașamentului de Poliție Militară a introdus un sistem de anunțare a misiunilor prin intermediul aplicației WhatsApp, iar în momentul în care era necesară prezența unui om la serviciu, mesajul
urma a fi transmis pe grupul creat, iar cei disponibili răspundeau cererii. În momentul în care șeful a ordonat pe grup faptul că are nevoie de un echipaj, în mai puțin de 10 minute, peste 7 dintre baieți și-au oferit serviciile, în condițiile în care la acea oră poate mulți dintre noi ne strângeam soția sau copilul în brațe.
Și urmează plecarea de acasă…
Știți cum puteți recunoaște casa unui polițist militar? Căutați într-un colț al casei un bagaj
pregătit, cu două rânduri de haine – pentru vreme bună sau rea – produse pentru igiena
personală și, poate cel mai important, o poză cu familia sa.
Oamenii aceștia sunt pregătiți 24/24 pentru a satisface nevoile țării. Și nu spun povești aici! În spatele unei misiuni executate cu succes pentru România, stau în spate sacrificiile unor oameni, unor familii.
Știți oare câte discuții de liniștire trebuiesc purtate de către acești oameni cu soțiile sau
partenerele lor? Auziți voi, oare, plânsetele copiilor lor atunci când răsună iar
cuvintele : „Tati, plec din nou…Nu stau mult! Ne jucăm după…”?
Aici se cunoaște profesionalismul, aceștia trăind astfel de experiențe, iar mai apoi să răspundă cu „prezent” în mai puțin de 10 minute. Și chiar fără să știe destinația, pentru că se întâmplă ca azi să fii la Constanța, mâine la Nădlac, apoi chiar de ziua ta să înnoptezi la Iași.
Sunt multe de spus și am continua povestea la nesfârșit, iar respectul pentru acest sacrificiu tot nu ar putea fi măsurat în cuvinte.
De curând am fost încadrat pe o funcție de poliție militară și am început sa execut și eu misiuni cu acești militari. Și au început să curgă poveștile…Sunt dintre ei care, în această perioada nefastă a vremurilor, au pierdut membri ai familiei. I-am întâlnit pe stradă la îndrumarea circulație…Da, au avut puterea să se concentreze în continuare asupra muncii chiar și după pierderi grele, devastatoare. Și nu lăsau să se vadă; îi observam doar atunci când în micile pauze se retrăgeau singuri și își aprindeau țigara. Câtă durere se ardea în acel tutun! Și, cu toate acestea, ei răspund cu „prezent” în 10 minute!
Sunt oameni ce au trăit experiența teatrelor de operații. Păi, ce te mai poate speria pe lumea
aceasta când vezi în fața ochilor tăi cum totul se năruie într-o secundă, iar camaradul tău, cu
care jucai table dimineața la odihnă, își ia „la revedere de la „lumea” aceasta”?
Da, acei oameni pe care îi vedeți voi în intersecții sau pe lângă coloanele militare, sunt și oameni ce au sărit în aer în teatrele de operații, la propriu, și au niște urme adânci pe corp și în suflet! Cu toate acestea, acești oameni răspund cu „prezent” în 10 minute!
Am făcut o vizită la București la Secția de Poliție Militară a Forțelor Terestre. Am ajuns, am făcut cunoștință, apoi mi s-a oferit o lumânare și am mers să o aprind la altarul cu poze ale polițiștilor militari ce și-au pierdut viața în teatrele de operații. În spatele birocrației se afla niște oameni
care nu își uită eroii. În acea zi am primit o lecție – o lecție ce mă învăța ce înseamnă
adevăratele valori. Iar oamenii aceștia, răspund cu „prezent” în mai puțin de 10 minute!
Ei bine, am dorit să scriu aceste gânduri în ideea în care, de ziua lor, dacă îi vedeți pe stradă, să le transmiteți familiilor dumnealor “sănătate”. Credeți-mă pe cuvânt, se vor opri și sufletul le va plânge.
Atât am avut de povestit.A fost o poveste despre cei care răspund cu „prezent” în 10 minute.
Sunt lângă ei în mașina acum;asigurăm încă o misiune!”
Sacrificiul impune respect!
La mulți ani Poliției Militare!”
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS