<
Actualitate

Marius Bordea a pierdut procesul cu Primăria Câmpia Turzii privind demolarea garajelor

Marius Bordea a pierdut procesul cu Primăria Câmpia Turzii privind demolarea garajelor

În luna august, 2021, în ședina de consiliu local al Municipiului Câmpia Turzii au fost avizate lucrările de demolare a garajelor de pe raza municipului Câmpia Turzii.

Acțiunea a fost votată în unanimitate de către consilierii locali.

Propietarii garajelor din Câmpia Turzii au primit înștiințări privind demolarea garajelor, iar o parte dintre proprietari deja și-au demolat garajele.

O altă parte însă au ales să se adreseze instanțelor de judecată pentru că au considerat că acțiunea de demolare a garajelor este ilegală. Printre aceste persoane probabil cel mai cunoscut dintre ei este Marius Bordea, fostul director al Combinatului din Câmpia Turzii.

Pe 9 iunie instanța s-a pronunțat:

„Ora estimata: 8:30
Complet: Complet 3-CA
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Primarul municipiului Câmpia Turzii. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare in judecată pentru formularea tardivă a plângerii prealabile. Respinge ca fiind formulată impotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă cererea de chemare in judecată formulată de reclamanţii Bordea Mîndruţiu Monica, Bordea Marius, Pakocs Ana, Gădelean Petruţa, Suciu Maria, Circo Teodor, Moroşanu Cristina, Muntea Gheorghe, Balogh Alexandru, Moldovan Vasile in contradictoriu cu pârâtul Primarul municipiului Câmpia Turzii. Respinge ca neintemeiată cererea de chemare in judecată formulată de reclamanţii Bordea Mîndruţiu Monica, Bordea Marius, Pakocs Ana, Gădelean Petruţa, Suciu Maria, Circo Teodor, Moroşanu Cristina, Muntea Gheorghe, Balogh Alexandru, Moldovan Vasile in contradictoriu cu pârâţii Consiliul local al municipiului Câmpia Turzii si Municipiul Câmpia Turzii, prin primar. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia păţrilor, prin mijlocirea grefei, astăzi, 9 iunie 2022.”

Întrebarea este câte locuri de parcare suplimentare se creează prin desființarea garajelor?

În urma unor calcule de la orașele vecine ale municipiului Câmpia Turzii care au recurs deasemenea la demolarea garajelor aflăm că se va crea un loc nou la fiecare două garaje desființate.

Unul din principiile generale aplicabile administrației publice locale îl constituie principiul satisfacerii interesului public. Astfel, în conformitate cu dispozițiile art. 10 al Codului Administrativ ”Autorităfile și institutiile administratiei publice, precum și personalul din cadrul acestora au obligatia de a urmări satisfacerea interesului public înaintea celui individual sau de grup. Interesul public național este prioritar fată de interesul public local.

In considerarea normelor legale incidente, la nivelul municipiului Câmpia Turzii a fost elaborată „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Câmpia Turzii 2021-2027 care a fost aprobată de către forul deliberativ prin Hotărârea Consiliului Local nr. 67 din 27.05.2021. Una din direcțiile principale ale acestei strategii o constituie modernizarea urbanistică de interes public în ceea ce privește eliminarea garajelor și crearea unor locuri de parcare. Interesul public rezultă din necesitatea satisfacerii nevoilor comunitare, raportat la creșterea numărului de autovehicule de pe raza municipiului dar presupune și realizarea competențelor autorităților publice, în toate domeniile în care acestora le este recunoscută autonomia locală. Aceasta garantează autorităților administrației publice locale dreptul ca, în limitele legii, să gestioneze resursele care apartin unității administrativ teritoriale, în mod cât mai eficient și benefic pentru întreaga comunitate.

Acțiunea de demolare a garajelor amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Câmpia Turzii se va desfășura treptat, în funcție de proiectele aflate în derulare.

Demolarea garajelor se va face cu respectarea tuturor prevederilor legale, deținătorii vor fi notificați în prealabil, pentru a-și demola construcțiile pe cheltuială proprie, în caz contrar autoritatea publică locală va proceda la desființarea construcțiilor pe cale administrativă și va recupera cheltuielile aferente acestui demers de la deținătorii garajelor.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS