campanie campanie
Actualitate

Masca devine Obligatorie în spațiile deschise, în tot județul Cluj!!!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis în această seară că, începând cu data de 8 august 2020, ora 00:00, pe întreg teritoriul județului Cluj se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.
Anunţul a fost făcut de prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, care a precizat că este obligatorie purtarea măştii „la întruniri de natura activităților culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios”.
Purtarea măştii în spaţii publice deschise este obligatorie pe toată durata zilei.

„Introducerea unor măsuri coercitive nu este întodeauna și cea mai eficientă, de asta analizăm cu mare atenție și când luăm o decizie o luăm în cunoștință de cauză și adaptată la realitatea din județul Cluj, nu din celelalte 20 de județe care au introdus deja (obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise – n.red.). Aștept și de la DSP o propunere, ei fac o analiză în funcție de anchetele epidemiologice. Când se va lua o decizie, vom anunța” a mai precizat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.
Reamintim că situaţia epidemiologică locală este îngrijorătoare: În ultimele 24 de ore, la Cluj, două persoane diagnosticate cu noul coronavirus au murit, iar alte 38 au fost internate după ce au fost depistate pozitiv. Peste 20 de persoane sunt la ATI.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS