Actualitate

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculare în România

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana nu aduce vesti bune pentru romanii care au masini cu vola pe dreapta. Acestia vor trebui sa mearga la Registrul Auto Roman pentru reomologare.

Astfel, conform stirileprotv.ro, dupa Brexit, astfel de autoturisme nu vor mai putea circula in Romania, daca nu vor fi reomologate de Registrul Auto Roman (RAR).

Pentru a le putea folosi in continuare, proprietarii ar trebui sa mute comenzile, cu tot cu volan, pe partea stanga, ceea ce ar fi foarte costisitor.

„Trebuie modificate incepand de la instalatia de directie, franare si electrica permutate de pe o parte pe cealalta. Aceasta operatiune presupune costuri foarte ridicate si vorbim de sume de peste doua mii de euro”, a comentat pentru stirileprotv.ro un manager de service auto.

„La dealerii din Romania nu se poate oferi o garantie pentru aceste autoturisme. Nu se pot asigura CASCO”, a spus si directorul unei reprezentante auto.„Marea majoritate a autoturismelor cu volanul pe partea dreapta vor ajunge la centrele de dezmembrari iar cele cu valoare mai mare probabil se vor intoarce in Anglia si vor fi reinmatriculate acolo”, a punctat pentru aceeasi sursa managerul unui parc auto.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS