campanie campanie
Actualitate

Măști aruncate pe trotuare sau in mijloacele de transport? Gândiți-vă incă o dată, inainte de a face aceste lucruri! Amenzile sunt URIAȘE

La doar câteva zile de la relaxarea restricțiilor de circulație, măștile de protecție folosite sunt aruncate peste tot în spațiile publice. Pericolul este imens.
Mii de măști de protecție de unică folosință sunt aruncate pe stradă, prin parcări sau prin mijloacele de transport în comun.
Aruncarea măștilor nu ridică doar o problemă de curățenie publică, ci și un risc medical, pentru că unele ar putea să fi fost folosite de oameni infectați cu coronavirus. Astfel, atingerea lor poate duce la răspândirea temutului virus SARS-CoV-2.

Problemele mari nu sunt doar la noi, ci și în marile orașe europene.

Parisul are o mare problemă, măștile sunt aruncate în metrou și ajung în canalizare, de unde „călatoresc“ până în stațiile de epurare, unde înfundă filtrele.

Italia, la rândul ei, se confruntă cu aceeași problemă și a introdus amenzi uriașe pentru cei care își aruncă masca în alte locuri decât cele special amenajate. Amenzile pot ajunge și la 500 de euro și sunt cumulabile, astfel că repetarea gestului poate fi sancționată chiar și cu echivalentul unui salariu într-o singură zi de plimbare prin oraș.

Spre deosebire de țările occidentale, în România amenzile sunt foarte mici, iar aplicarea și încasarea lor este lăsată la voia întâmplării.

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS