<
Actualitate

Măsuri anticaniculare

Vă informăm că în următoarele zile, valul de căldură se va intensifica, ducând la caniculă și la un disconfort termic accentuat, temperaturile ajungând la 33-36 °C.

Pentru a vă proteja sănătatea în aceste condiții, vă recomandăm să urmați aceste măsuri de protecție:

1️⃣.Evitați expunerea la soare între orele 11:00 și 16:00, pe cât posibil.

2️⃣.Faceți dușuri reci și băi răcoritoare pentru a vă reduce temperatura corporală.

3️⃣.Purtați pălării de soare și haine lejere, din fibre naturale și de culori deschise, pentru a preveni supraîncălzirea.

4️⃣.Hidratați-vă corespunzător: consumați zilnic între 1,5 și 2 litri de lichide, chiar dacă nu simțiți sete. Beți apă la fiecare jumătate de oră pentru a vă menține hidratat.

5️⃣.Purtați mereu cu dumneavoastră lichide pentru a vă răcori pe parcursul zilei, indiferent dacă sunteți în oraș sau în mijloacele de transport în comun.

6️⃣. Nu lăsați niciodată nesupravegheați copiii, animalele de companie sau vârstnicii cu afecțiuni medicale în autovehicule staționate închise.

7️⃣. La cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră, cereți sfatul medicului de familie.

În baza protocolului nr. 7364/10051 / 20.06.2022 încheiat la nivel interinstituțional (Direcția de Sănătate Publică Cluj – Colegiul Farmaciștilor din România – Filiala Cluj), au fost organizate puncte de prim ajutor în toate farmaciile din municipiul Turda.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS