Actualitate

Măsuri fără precedent la Câmpia Turzii: Târgul săptămânal de miercuri de la Câmpia Turzii se închide, până la sfârșitul lunii martie

La inițiativa primarului, Dorin Nicolae LOJIGAN, Comitelul Local pentru Situații de Urgență din Municipiul Câmpia Turzii s-a întâlnit astăzi, în ședință extraordinară.

Subiectele dezbătute au fost legate de hotărârile Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase de pe teritoriul României.

Astfel, pentru a preveni o eventuală răspândire a virusului COVID-19, Comitelul Local pentru Situații de Urgență a hotărât suspendarea activității Târgului săptămânal de miercuri, până în data de 30.03.2020.

Decizia CLSU vine în concordanță cu prvederile din Hotărârile cu numărul 6 și 7 ale Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase de pe teritoriul României, prin care reuniunile publice sau private, organizate în aer liber sau în spațiu închis, la care participă mai mult de 1000 de persoane sunt interzise.

Primarul Municipiului Câmpia Turzii își exprimă preocuparea față de situația epidemiologică actuală și având în vedere numărul mare de persoane, precum și de persoane în vârstă, care participă la Târg, în fiecare săptămână, oportunitatea suspendării activității acestuia este indiscutabilă.

„Cu toate că la nivelul municipiului nostru nu avem niciun caz de infecție cu acest virus, politica noastră se axează pe ideea că este mai bine să previi decât să combați. Înțelegem situația creată și neplăcerile produse, însă avem de-a face cu o situație ieșită din comun, care poate deveni critică dacă nu aplicăm aceste măsuri. Tocmai de aceea îi rog pe cetățenii noștri să înțeleagă, să se ralieze politicii noastre și să contribuie, la rândul lor, la politica preventivă a Primăriei Municipiului Câmpia Turzii.”, declară Dorin Nicolae Lojigan, președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS