Actualitate

Ministerul Transporturilor și-a trimis drona pe șantierele autostrăzilor

La câteva zile de la declarația Ministrului Răzvan Cuc, în care acesta își exprima nemulțumirea față de evoluţia situaţiei din teren pe lotul II, dar aprecia lucrările de pe lotul I, ale autostrăzii Sebeș-Turda, Ministerul Transporturilor a pus în funcțiune drona de 20.000 de euro.

Sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, au apărut imagini din timpul lucrărilor de la viitoarea autostradă Sebeș-Turda, dar și de la alte șantiere din Transilvania.

În imaginile surprinse de dronă se văd şantierele de pe autostrăzile Sebeş-Turda, Lugoj-Deva şi Braşov-Borş. Potrivit acestora, lotul 1 din autostrada Sebeş-Turda este gata în proporţie de aproape 64%, iar lotul 2, doar 50%.

Cel mai avansat lot din Lugoj-Deva este lotul 3 – cu un stadiu de 94%, iar în privinţa autostrăzii Braşov-Borş, lotul 3 este gata în proporţie de doar 22%.

Încă din 2017, Compania Naţională de Autostrăzi intenţiona să cumpere drone cu care să controleze inopinat şantierele din ţară, astfel încât să se asigure că firmele care au câştigat licitaţiile îşi respectă angajamentele. O astfel de dronă costă 20.000 de euro.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.