Actualitate

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, din nou în vizită la Autostrada A10

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se află, joi, în județul Alba, unde verifică stadiul lucrărilor de pe Loturile 1 și 2 ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda. El s-a întâlnit, în zona Rădești, cu prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, deputatul PSD Ioan Dîrzu și reprezentanții firmei Aktor, antreprenorul care construiește Lotul 2, scrie ziarulunirea.ro.
Chiar dacă sezonul construcțiilor a început, teoretic, în 15 martie, pe Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda mobilizarea este una foarte slabă. Luni, erau doar în jur 30-40 de utilaje, care lucrau pe toți cei 24,5 de kilometri ai tronsonului.
Concret, pe Lotul 2 se lucra, luni, 18 martie, doar la terasamente, în zona Oiejdea, în apropiere de Teiuș și între Beldiu și Rădești.
La structuri nu se lucra aprope deloc, practic aceasta fiind cea mai mare problemă a tronsonului de autostradă, pe care viitoarele poduri de la Rădești și Sâncrai ”plâng” după mâna constructorului.
La Oiejdea, s-a lucrat încă de acum câteva săptămâni la o variantă de deviere a circulației, pentru a putea pune grinzile la supratraversarea pe care autostrada o va avea la DN1.
Antreprenorul Aktor a avut anul trecut un progres fizic extrem de scăzut, de doar 5%, iar dacă va lucra în acelaşi ritm, Lotul 2 al autostrăzii ar putea fi gata abia peste… 10 ani.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS