Actualitate

Notă de informare a persoanelor vizate cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal

În data de 18.06.2019, la ora 01:08, asupra serverelor din Primăria Câmpia Turzii a avut loc un atac informatic cu un virus de tip ransomware de criptare care a penetrat sistemul antivirus și a criptat datele stocate pe două servere și o stație de gestionare a serverelor.

Urmare a acestui incident de securitate a fost blocat accesul la datele cu caracter personal a peste 250 de persoane vizate, fără ca aceste date să fi fost sustrase sau șterse. Efectul acestui atac informatic se referă la blocarea accesului la baza de date și imposibilitatea utilizării unor programe informatice.

Caracterul acestei încălcări a securității datelor cu caracter personal se referă doar la disponibilitatea datelor fără să fi fost afectată confidențialitatea și / sau integritatea datelor.

În conformitate cu art. 34 alin.(1)din Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), operatorul are obligația informării persoanelor vizate cu privire la încălcarea securității datelor cu caracter personal ”în cazul în care încălcarea securităţii datelor cu caracter personal este susceptibilă să genereze un risc ridicat pentru drepturile şi libertăţile persoanelor fizice, operatorul informează persoana vizată fără întârzieri nejustificate cu privire la această încălcare.”

Primăria Câmpia Turzii, în calitate de operator de date cu caracter personal, a luat de îndată măsurile necesare pentru limitarea extinderii atacului și stabilirea unui plan de remediere în vederea recuperării accesului la aceste date.

Totodată, am procedat la notificarea autorităților naționale competente, respectiv Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Pe această cale ne exprimăm regretul pentru orice inconvenient referitor la oferirea serviciilor administrative și asigurăm toate persoanele vizate că riscul reprezentat de acest atac informatic nu mai este susceptibil să se materializeze.

Nota de informare poate fi vizualizată pe site-ul Primăriei Municipiului Câmpia Turzii sau accesând următorul link: https:// campiaturzii. ro/ nota-de-informare-a-persoanelor-vizate-cu-privire-la-incalcarea-securitatii-datelor-cu-caracter-personal/

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS