Actualitate

„Nouă nu ne este frică de CORONAVIRUS”. Parcurile din Turda și Câmpia Turzii pline de bătrâni

Atât în România, cât și în foarte multe țări din întreaga lume afectate de coronavirus, autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să nu mai iasă din case, pentru a stopa răspândirea virusului.
România e paralizată, la televizor sau pe canalele oficiale de informare, se face în continuu apel la a se evita deplasările inutile, pentru a limita infectarea cu virusul COVID-19, în vreme ce adunările publice au fost interzise, iar localurile, barurile și alte asemenea spații au fost închise, românii  stau în casă pe sărite, unu DA alții 3 NU. 

Din păcate, multe persoane nu respectă acest lucru și părăsesc locuințele, unii doar pentru urgență alții pentru socializare în parcuri.

Așa se întâmplă și în parcurile din Turda și Câmpia Turzii unde cei pentru care s-au recomandat aceste măsuri nu iau în considerare sfaturile specialiștilor.

Cresterea rapida a cazurilor de infectie COVID-19 în toata lumea și numarul din ce în ce mai mare de cazuri confirmate în țara noastră justifică aplicarea masurilor de distanțare socială anunțate de autorităti. Reducerea la minimum a contactului dintre persoane, izolarea cazurilor confirmate și a contacților acestora sunt măsuri menite să scadă și să mențină sub control transmiterea COVID-19.

Măsurile de distanțare socială sunt menite să ajute în primul rând prevenirea infectiei în rândul persoanelor care au un risc crescut de infectie și de a dezvolta complicații asociate infectiei COVID-19. Este vorba despre persoanele în vârstă și persoanele cu diferite afecțiuni cronice.

”În urma testării de ieri 19.03.2020, au fost depistați pozitiv un număr total de 10 persoane din județul Cluj, din care 9 erau în carantină (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) toți veniți din Italia și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania)”, a trasmis azi prefectul județului Cluj.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în România au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

*
1 comentariu

1 comentariu

  1. Bogdan

    23 martie 2020 la 14:01

    Sint spalati pe creier de propaganda urss/antena 3. Dupa ce crapa primu in spitalu municipal,nu veti mai vedea unu prin parcuri.

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS