Actualitate

Nunta de Aur” sărbătorită la Turda

Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate de Adminsitrația Publică Locală a municipiului Turda.
Miercuri, de la ora 11 sala mare a primăriei din Turda a fost plină de “proaspeții” insurăței care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Fără emoții, dar cu acelaşi foc al dragostei în suflet, mirii au răspuns bineînțeles cu “DA” la binecunoscuta întrebare. Nunta de aur a fost organizată în această perioadă, înaintea sărbătorilor de iarnă, astfel de “recăsătoriri, se fac periodic de administrația locală turdeană.
În acest frumos mod se manifestă prețuirea şi recunoașterea oameniilor care împlinsc 50 de ani de căsnicie. “Nunta de aur” nu a fost cu petrecere, dar au fost felicitați ca în ziua nunții, cu flori şi cu diplome din partea primarului Cristian Octavian Matei.


Aceşti miri care au ajuns la 50 de ani de căsnicie au dat viață unor generații extraordinare de copii, pe vremea lor, lucrurile se reparau, acum dacă un lucru s-a stricat este aruncat, la fel şi relațiile, dacă acum 50 de ani erau suişuri si coborâşuri în relații, lucrurile se rezolvau, se ajungea la un consens, ei bine în ziua de astăzi relațiile durează din ce în ce mai puțin. Poate peste 50 de ani, nici nu vom mai avea astfel de evenimente.

Primarul Cristian Octavian Matei a relatat la începutul evenimentul povestea unui cuplu sărbătorit azi : “în ziua de 11 decembrie 1969 fugeam repede cu iubitul meu la primărie, să mă căsătoresc, nu mai aveam răbdare, şi acum fugim repede la primărie să mă recăsătoresc. Din nou nu mai am răbdare, cu aceeaşi dragoste de acum 50 de ani”. Ce text frumos, fără artificiile din ziua de astăzi, dar cu un foc al dragostei parcă mai puternic o dată cu vârsta.
Primarul municipiului a mai adăugat: “sunteți supreviețuitorii multor familii, care au trăit în municipiul nostru, care au dat naştere unor copii frumoşi, care au crescut generații de copii frumoşi care fie sunt în țară, fie în diaspora. Nu contează unde sunt turdenii, important este ca acolo unde sunt să ducă numele Turzii, să fie mândri oamenii cu care trăiesc, şi să îi resepcte, şi sunt convins că acolo unde sunt copii dumneavoastră, ne fac cinste”.


În finalul evenimentului a fost un scrut recital de muzică populară şi colinde susținut de Amalia Chiper Iulia, împreună cu formația, un recital care a mers la sufletul seniorilor.
Redacția Ziarului 21 vă urează mulți ani fericiți impreună și “Sărbători frumoase!”

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS