Actualitate

O parte din personalul Spitalului municipal Turda, autoizolat după primul caz de CORONAVIRUS la Turda

Anunțul a fost făcut de directorul spitalului care a mai transmis către turdeni că nu este cazul de a se intra în panică.

Spitalul Municipal nu se închide și va funcționa în continuare.

„S-a închis compartimentul Boli Infecțioase unde se va practica o dezinfecție de tip terminal, cu personalul care în momentul de față este autoizolat la domiciliu, cu o parte din personalul GPU care de asemenea este autoizolat la domiciliu, cu o o foarte mica parte din personalul din compartimentul radiologie. Pentru toate aceste persoane mai sus menționate, s-a făcut o testare pentru a vedea dacă sunt și ele afectate sau nu, de către DSP în colaborare cu Spitalul Clinic Boli Infecțioase. Încă nu avem rezultatele”, a fost declarația directorului Spitalului, Sebastian Ovidiu Stanilă

Reaminttim faptul că un pacient în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cheia, a fost internat în data de 16 martie la Spitalul Municipal Turda, cu febră și frisoane, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril, sindrom gripal. A fost internat în compartimentul de boli infecțioase și a fost supus unui tratament specific.

Chiar dacă nu se întruneau toate criteriile de caz, s-a luat legătura cu DSP și cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca, iar în urma solicitărilor noastre de a fi testat pacientul au considerat că nu se impune testarea pentru COVID-19. Simptomatologia pacientului neameliorându-se, s-a decis reluarea legăturii cu DSP și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care au decis și efectuat testarea pentru COVID 19. Pacientul a fost confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri și transferat în condiții corespunzătoare (cu izoleta) la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

În acest moment este în curs de desfășurare o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Turda, coordonată de DSP, care va stabili măsurile care se impun.

„Pacientul a fost izolat încă de la început într-un salon cu un singur pat, contactul cu medicii și personalul medical fiind realizat cu echipament de protecție, atât din partea personalului, cât și a pacientului”, a transmis conducerea spitalului.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS