Actualitate

Obligații pentru proprietarii de instalații de țuică

Având în vedere adresa Ministerului Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală nr. 11518/2 din 30.10.2019, transmisă prin adresa Instituției Prefectului – Județul Cluj nr. 13304 din 12.11.2019, vă aducem la cunoștință: ,,obligațiile ce le revin producătorilor de țuică (persoane fizice) care dețin cazane de tip alambic”.

1. Toate gospodăriile individuale care dețin în proprietate instalații de producție de țuică și rachiuri de tip alambic au obligația de a se înregistra la autoritatea vamală teritorială în raza căreia își au domiciliul.

2. Atunci când gospodăria individuală intenționează să producă țuică și rachiuri din recolta proprie, aceasta anunță în scris intenția la autoritatea vamală teritorială în raza căreia își are domiciliul, menționând totodată cantitatea și tipul de materie primă ce urmează a se prelucra, perioada estimată în care instalația va funcționa, precum și cantitatea de produs estimată a se obține.

3. În termen de 3 zile lucrătoare de la finalizarea procesului de producție, gospodăria individuală declară cantitățile de țuică și rachiuri produse și solicită autorității vamale teritoriale calculul accizelor datorate.

4. Țuica și rachiurile de fructe destinate consumului propriu al gospodăriei individuale, în limita unei cantități echivalente de cel mult 0,50 hl (50 litri) de alcool pur/an pentru fiecare gospodărie individuală, se accizează prin aplicarea unei cote de 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, cu condiția să nu fie vândute.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS