<
Actualitate

Oficial! Câmpia Turzii este în scenariul verde

În urmă cu puțin timp, prefectul județului Cluj a transmis un comunicat oficial privind reevaluarea măsurilor de diminuare a impactului tipului de risc. Câmpia Turzii are un indice de 0.65 la mia de locuitori și astfel, oficial, din data de 27.01.2021 ora 00.00, întra în scenariul verde.

Edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, informa cetățenii în data de 19 ianuarie ca indicele municipiului este sub 1.5 la mia de locuitori.

„Dragii mei, de două zile consecutive, rata de incidență în Câmpia Turzii a cazurilor COVID-19 raportate la o mie de locuitori este sub 1.5.
Dacă situația se menține, în continuare – la următoarea evaluare epidemiologică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, municipiul nostru va fi plasat în scenariul verde.


Cu alte cuvinte, se vor ridica o mare parte din restricțiile impuse până acum, astfel:
• Activitatea cinematografelor, a instituțiilor de concerte și/sau spectacole, va fi permisă în capacitate de 50%;
• Va fi permisă activitatea la interior, în cafenele și restaurante, în capacitate de 50%;
• Se permite organizarea de spectacole în aer liber, cu participarea a maximum 300 de persoane, pe scaune, cu o distanță de minim 2 m între acestea.
Totuși, relaxarea acestor măsuri nu înseamnă să ignorăm pericolul și nici să lăsăm garda jos. În continuare trebuie să fim precauți, să purtăm mască în spațiile publice deschise și închise și să ne dezinfectăm pe mâini.
Vă mulțumesc tuturor pentru că ați respectat măsurile impuse, dând dovadă de solidaritate și responsabilitate, contribuind, astfel la reducerea riscurilor epidemiologice în municipiu.
Doar împreună, putem menține această situație, de relaxare a măsurilor!

#CâmpiaTurziiPoate
#CâmpiaÎnvingeCOVID19″, arată postarea edilului Lojigan.

Așadar, prin multă atenție, precauție și responsabilitatea, Câmpia Turzii a arătat că poate să treacă peste încercări, fie ele de culoare roșie sau galbenă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS