<
Actualitate

Oficial Marius Ciprian Pop este la Ziarul 21

Nu este o glumă. Nu este un trucaj. Pr. Marius Ciprian Pop se alătură echipei Ziarului 21.

Îndrăgitul interpet de muzică populară, purtător și promotor de tradiție strămoșească, a ales să ne fie alături într-un proiect de mare anvergură, gândit pe termen mediu și lung. Sunt prea puține cuvintele de descriere pentru acest OM al lui Dumnezeu, care propovăduiește cuvântul sfânt la toate evenimentele unde participă, care îmbină cuvântul cu cântecul românesc și reușește să unească cerul cu pământul.

Un orator de excepție, familist convins, iubitor de patrie și neam românesc, Pr. Marius Ciprian Pop se pliază perfect pe stilul caracteristic Ziarului 21. Promovarea valurilor locale, producătorilor agricoli, dascălilor, actorilor, artiștilor, sportivilor ș.a.m.d. Ziarul 21 a început numărătoarea inversă până când TV21 va fi lansat.

Suntem deosebit de încântați și bucuroși. Să fie într-un ceas bun.

Mai jos avem un mic interviu cu noul membru al familiei Ziarului 21, Marius Ciprian Pop!

Adrian Soporan: Salutare tuturor! Vreau să vă spun că sunt foarte emoționat, și în același timp am o bucurie extraordinară în suflet, pentru că această bucurie de fapt este revărsată și asupra Ziarului 21, a echipei. Alături de noi o să fie de astăzi înainte, un om cu o încărcătură culturală, duhovnicească extraordinară. Este vorba de părintele Marius Ciprian Pop, noul coleg în cadrul Ziarului 21, care, oarecum, a acceptat această nouă provocare pentru dumnealui, de a se alătura unui proiect cu care sper din tot sufletul să cucerim România. Părinte, vă mulțumim din tot sufletul pentru că sunteți parte din echipa Ziarului 21 și în același timp vă urez „bun venit” în echipă.

Marius Ciprian Pop: Mulțumesc frumos, si eu m-am emoționat Adrian pentru că ai vorbit așa de frumos, și mă gândeam oare cui trebuie să-i facem această prezentare profundă. Sunt și eu un biet om care mai țin la țara aceasta și la ceea ce ne-au lăsat stramoșii noștrii să ducem mai departe. Eu sunt onorat pentru că mi-ați propus proiectul acesta, iar eu inevitabil am spus da, pentru că tot ceea ce este făcut spre slava lui Dumnezeu trebuie primit cu bucurie. Stau și mă gândesc că, poate prin aceasta, demonstrăm tuturor oamenilor că nimic pe lumea aceasta nu este întâmplător. Dumnezeu are un plan al Lui cu toată lumea, cu mine, cu tine. Important este că prin atitudinea pe care o avem și prin mișcarea pe care o facem, prin faptele noastre să ne încadrăm pe calea bisericii, spre ceea ce are națiunea noastră mai valoros, adică moștenirea pe care am primit-o de la cei dinaintea noastră. Da, este un proiect fantastic iar mie mi s-a părut de la început că este real. Să le spunem și oamenilor despre ce este vorba. În momentul în care ne-am apropiat sufletește în niște interviuri pe care le-am acordat Ziarului 21,  eu am fost plăcut impresionat de faptul că răsfoind acest ziar,  am văzut că este vorba despre o altfel de presă. Am mai avut așa tangențe, și am mai lucrat în trusturi media cu contract, angajat, am prezentat emisiuni. Deci, nu sunt la prima colaborare, dar o colaborare ca aceasta până acum nu am mai întâlnit.

M-a frapat aspectul legat de faptul că tot ce prezentați voi în ziar, nu numai odată, în mai multe numere pe care le-am răsfoit eu, e pozitiv și am zis că oamenii aceștia sunt de pe altă lume. Ne-am obișnuit să fie redat numai ce e negru, ce e sumbru, ce nu e bine, ce nu s-a făcut, ce nu ajunge, ce nu se poate, și pe mine asta mă rănește sufletește pentru că e un lucru pe care nu îl conștientizăm dar care ne rănește pe toți. Informația până la urmă nu este altceva decât hrană sufletească, deci hrana aceasta dacă este bună te zidește, dacă e rea te dărâmă, te face să fi mereu pe negativ, pe boală fie că vrei, fie că nu, deoarece informația aceasta te transformă ființial. Multă lume simte și nevoia de a consuma și pozitivul, care să te înalțe, care să îți dea speranță, o perspectivă mai bună asupra vieții, care să te ajute să treci peste cele rele. În momentul în care pui numai răul înainte, faci reclamă răului ceea ce nu este bine. Pe mine asta m-a fascinat, am văzut un ziar, Ziarul 21, echipa voastră foarte concret axată pe știri pozitive de a promova binele, și atunci mi-am amintit de un cuvânt al Înaltului Bartolomeu într-o predică din anul 2006 de la Nicula în care le spunea gazetarilor: ” Și eu am fost gazetar, și știu că un gazetar trebuie să fie curios, ca o insectă, să cerceteze. Dar băgați de seama, insectele sunt de două feluri, albine și muște. Să nu fiți ca și muștele”.

Adrian Soporan:  Ne face mare plăcere să vă avem alături de noi părinte. Vreau să le transmit cititorilor noștrii ca în urmă cu aproximativ zece minute în aceasta locație superbă în care suntem, ploua. Colegul nostru, Sergiu Jucan a povestit o istorioară. „Noi când eram mici și jucam fotbal când ploua, făceam semnul sfintei cruci cu un lemn si împlântam acel lemn în mijlocul crucii, iar ploaia se oprea”. Dragii mei, este soare, este cald, este plăcut și îndrăznesc părinte, sper să nu fie cu supărare nici pentru Dumnezeu cu această zi extraordinară și acest moment înălțător, eu cred că și Dumnezeu se bucură pentru că dumneavostră faceți parte din echipa Ziarului 21.

Marius Ciprian Pop: Da, e un semn că Dumnezeu ne va ajuta și sigur orice lucru pe care îl facem pornim cu Dumnezeu. Și dacă va fi voia Domnului să facem echipă performantă, dacă va fi voia lui Dumnezeu se va întâmpla acest lucru. Dar dacă nu e voia lui Dumnezeu ne resemnăm și înseamnă ca nu am fost pe calea cea bună. Nu putem avea niciodată certitudinea că ceea ce facem noi înaintea lui Dumnezeu e bine plăcut. Noi sperăm, nădăjduim că ceea ce facem, inițiativa de a promova, mi-aș dori sincer ca la nivel național, de a promova binele și lumina într-un ziar în care există o echipă cu dragoste de Dumnezeu, oameni normali, de a arăta lumii ce se face bine în țara aceasta. Eu m-am gândit la un moment dat să folosim sintagma lui Hristos, „Lumina trebuie pusă pe cetate”. Și uite voi asta faceți. Ziarul 21 a demarat acest proiect de a pune lumina pe cetate ca să lumineze tuturor. Pentru oamenii care încă mai cred în țara aceasta, să vadă că și la mine în țară se fac lucruri bune și pozitive. Eu am făcut un exercițiu foarte simplu într-o comunitate și s-a dovedit că răul în aceasta reprezenta undeva unu sau doi la sută. Așa credeau oamenii deoarece în media totul le era prezentat ca fiind negru.

Adrian Soporan: Părinte, ce atribuții o să aveți în cadrul Ziarului 21?

Marius Ciprian Pop: Păi, voi m-ați numit pe sectorul de imagine, sigur că la asta vom lucra pentru că suntem într-o epocă a imaginii, o imagine pe care vom incerca să o promovăm fundamentată pe esența. Acest cadou pe care îl dăm românilor spre înfrumusețare, spre nădejde, spre bucurie, să aibă ceva în ambalaj, nu doar să fie împachetat frumos ci să fie real. Trăim într-o lume a superficialității care este un păcat. Imaginea este bazată pe faptele reale pe care le vom prezenta. Pui lumină pe cetate promovând binele ca oamenii ceilalți văzând binele pe care îl fac cei din jur, să dea slavă lui Dumnezeu.

Adrian Soporan: Ce planuri aveți cu Ziarul 21?

Marius Ciprian Pop: Cred că o să ne ajute Dumnezeu să putem convinge cât mai multă lume din România că suntem colportori de o imagine pozitivă și de lumină. Și prin asta, mai presus de toate să arătam lumii că România este Grădina Maicii Domnului. Asta nu am spus eu, au spus duhovnici, oameni care fac parte din alt neam, care au văzut și au cunoscut frumusețea atât de domeniul spiritual dar și material. Planul e că arătând lumii întregi frumusețea acestei grădini să schimbăm mentalitatea oamenilor. Oamenii să nu mai gândească despre ei însăși ca fiind niște oameni care au pierdut totul și să își gândească adevarata dimensiune a smereniei. Românul trebuie să își recapete respectul fața de el insuși.

Adrian Soporan: Aș face un scurt rezumat la ceea ce a-ți spus dumneavoastră. Iisus a spus „Îndrăzniți, eu am biruit lumea”. Pe final, să lăsați un mesaj cititorilor noștri.

Marius Cirprian Pop: Să se roage pentru mine și pentru toată echipa ca să ne ajute Dumnezeu să îndeplinim gândul bun pe care îl avem, să ne ierte ceea ce greșim și nu în ultimul rând să fie alături de noi.

Adrian Soporan: Dragii mei, este o binecuvântare pentru noi că îl avem coleg pe părintele Marius Ciprian Pop și sper din tot sufletul să ne urmăriți în continuare cu același interes.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS