campanie campanie
Actualitate

OFL Câmpia Turzii marchează Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului la Sân (video)

Prima zi a lunii octombrie este, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân. Momentul un prilej pentru a le reaminti femeilor că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă. În România, mai puţin de 10% din noile cazuri sunt diagnosticate în fază incipientă.

În lume,potrivit statisticii, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân. Pentru a marca această zi, clădiri simbol sunt iluminate în roz.

Organizația de Femei Liberale din Câmpia Turzii a marcat cum se cuvine aceasta zi importantă pentru toate femeile din lume. Palatul Cultural „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii a fost iluminat în culoarea roz și participantele la acest eveniment au primit baloane roz și broșe “promisiunea roz “. S-a organizat și o tombolă pentru doamnele prezente, cu premii de la Oriflame Câmpia Turzii.

Președinta Organizației de Femei Liberale de la Câmpia Turzii, Alexandra Șerb, a declarat pentru Ziarul 21: „Astăzi este 1 octombrie, ziua conștientizării cancerului la sân. Dorim să arătăm prin această acțiune că suntem alături de doamnele care au suferit de această maladie și vrem să atragem atenția asupra faptului că din ce în ce mai multe doamne sunt depistate cu cancer la sân. Suntem bucuroși să vedem că și bărbații, domnii sunt alături de noi pentru că fiecare avem cel puțin o persoană care suferă de această boală”

De cealaltă parte, invitata specială a acestui eveniment, președinta OFL Cluj, Mihaela Suciu transmite un mesaj chiar și pentru domni: „Acest flagel, cancerul la sân, afectează viața multor femei. Cred că mult mai multe femei ar trebui implicate în această luptă. Sunt alături de toate organizațiile OFL, din tot județul și sprijin astfel de inițiative. Vin cu mare drag, fără să mă invite. Suntem o echipă și funcționăm ca o echipă Voi bărbații sunteți direct interesați ca numărul doamnelor care au cancer la sân să fie cât mai mic. Eu zic că domnii care își iubesc doamnele, ar trebui să le trimită la medic mai des pentru că doamnele sunt stâlpii familiei, au serviciu, au și acasă serviciu, cele care fac politica au timpul ocupat, și domnii ar trebui să fie lângă doamne și să le trimită la medic și să spună: „Dragă, lasă că fac eu de mâncare și tu du-te la medic și fă-ți o programare”

MuieLojigan MuieGicu MuieMischian
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS