<
Actualitate

Pasiunea pentru muzică, o rampă de lansare în carieră! 

Un sentiment de mândrie și bucurie mă cuprinde atunci când, din zecile de copiii care au trecut pe la grupul vocal ”Melody” de la Clubul Copiilor Câmpia Turzii, unii din ei s-au desprins și au ales calea spre muzică, ca un viitor loc de muncă. Au absolvit Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță”, iar acum vor fi studenți la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. Mă refer la doi din tineri ce au trecut pe la grupul vocal ,,Melody” Olăsutean Mihai și Cristurean Crina.

Olăsutean Mihai a venit la grupul vocal Melody în 2013 pe când era în clasa a IV a, a fost singurul băiat în acest grupul. La început am zis că nu o să stea la grup, fiind singurul băiat, dar spre bucuria mea s-a integrat foarte bine. A primit roluri principale la diverse activități și spectacole unde Mihai a jucat excepțional. A participat la foarte multe spectacole, concursuri și șezători populare, dar momentul de glorie a fost atunci când a jucat lupul în Scufița Roșie, în două spectacole cu casa închisă. După doi ani l-am întrebat dacă vrea să învețe un instrument – trompeta, a fost de acord și așa început marea dragoste pentru instrument.

Timp de doi ani l-am învățat cam tot ce trebuie să cunoască un începător după care am început, să-l introduc în spectacolele pe care le organizam. După alți doi ani l-am lăsat să ,,zboare” spre orchestra de suflători ,,Promenada”de la Palatul Cultural ”Ionel Foașiu” coordonat cu mare măestrie de Sălăjan Sorin. Și aici, așa cum era de așteptat, s-a acomodat foarte repede, a făcut progrese în cadrul fanfarei și la scurt timp a ales cursurile Colegiului de Muzică la ”Sigismund Toduță” pe care l-a absolvit, iar în momentul de față este student la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Cristurean Crina a venit la grupul vocal Melody în 2012 pe când avea 8 ani alături de sora ei mai mică Maya, care avea 3 ani. O fire sociabilă și foarte prietenoasă, ceea ce i-a permis să se integreze repede în grupul vocal. Încă de mică, Crina își dorea să cânte cele mai bune cântece și să fie printre cele mai bune fete din grup. Ambițioasă din fire, ea a vut evoluții muzicale din ce în ce mai bune. A participat la multe spectacole, șezători populare, festivaluri concurs unde a obținut mai multe premii. În 2015 mi-am cumpărat microfoane profesionale ,,Shure” și când Crina a cântat la noul microfon am observat o schimbare a vocii, o voce de soprană. Ușor, ușor am început să-i dau piese muzicale clasice, secțiuni din arii de operă care să-i avantajeze vocea.

Dar, momentul de glorie al Crinei la grupul vocal Melody a fost în 2017 când a participat la emisiunea ,,Românii au talent” unde a ajuns aproape de finala acestei emisiuni. Așa cum am spus la finalul emisiunii, Crina avea nevoie de o îndrumare spre canto clasic de către specialiști în acest domeniu și astfel ea a urmat cursurile Colegiului de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj pe care l-a absolvit cu brio. În momentul de față Crina este studentă la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

Mulțumesc Cristurean Crina și Olăsutean Mihai că mi-ați hrănit sufletul! Vă urez mult succes în viață.

Simona Șandor, director Clubul Copiilor Câmpia Turzii:

-Spuneam odată că un elev „poposește” patru ani într-un ciclu de învățământ, fie el preșcolar, primar, gimnazial, sau chiar liceal. La Clubul Copiilor, elevul petrece patru cicluri de învățământ, adică de la trei-patru anișori și până la nouăsprezece ani, când finalizează liceul. E atât de înălțător să vezi aceste mlădițe crescând sub ochii tăi, să vezi cum își descoperă vocația și își formează din aceasta o carieră… Am aflat cu plăcere și mare fericire că alți doi dintre copiii Clubului nostru, alături de mulți alții, au reușit să-și îndeplinească visul. Crina și Mihai sunt copiii de altădată care au pășit cu plăcere în sala cercului de muzică, petrecând aici clipe de neuitat. De azi studenți la Conservator, mâine artiști lirici consacrați… Onoarea este a noastră, că i-am însoțit o bună bucată de drum în marea lor devenire, că am trăit și le-am împărtășit emoțiile pasagere în marea noastră trecere. Felicitări, dragii noștri, Crina și Mihai, iar succesele care vor urma să vă încununeze pe deplin cariera!

De asemenea alături de cei doi tineri (Cristurean Crina și Olăsutean Mihai) care au ales cariera în muzică este și Banyai Lehel , un alt tânăr din Câmpia Turzii, dar de data aceasta el provine de la Fanfara ,,Promenada” .

Sălăjan Sorin: dirijor fanfara ”Promenada” Câmpia Turzii: -Banyai Lehel este un tânăr ambițios, a venit cu mama lui la mine când era pe clasa a IV a și după câteva încercari pe diferite instrumente am decis că ar fi bine să studieze Tuba. Eu zic că am ales bine și astăzi face cinste familiei, fanfarei și municipiului Câmpia Turzii. Admiterea lui la Conservatorul din Cluj e o incununare a muncii noastre, a lui, a mea că l-am inițiat, a profesorilor de la Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj si a familiei ca la susținut. Îl felicit din toata inima şi îi doresc o carieră strălucită în muzică. Felicitări!!!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS