<
Actualitate

Patru copii au fost depistați cu coronavirus la Viișoara

Patru copii din localitatea Viișoara au fost depistați cu coronavirus, marți, 26 mai. Aceștia au și rujeolă, în comunitatea lor fiind o epidemie.

Este vorba despre o stradă pe care sunt aproximativ 20 de case, în care locuiesc peste 90 de persoane. Mulți dintre copiii de acolo suferă de rujeolă, iar 4 copii au fost confirmați cu Covid-19. Am purtat corespondență cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea”, a declarat primarul comunei Viișoara, Ioan Roman, citat de Știri de Cluj.

Miercuri, 27 mai, la locul izbicnirii noului focar de coronavirus a ajuns prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

De marți s-au luat măsuri de carantină, iar miercuri am venit la Viișoara cu echipa pentru a vedea care este situația. Din comunitatea de unde provin copiii sunt 100 de persoane, care au fost plasate în carantină la domiciliu. Contacții direcți ai celor patru copii sunt negativi, fiind testați pentru a se vedea dacă nu au și ei coronavirus.

Avem aici forțele de ordine care asigură că regulile sunt respectate, la felcum a fost și la focarele de la Dej și Apahida. Oamenii vor primi ajutor din partea Primăriei din Viișoara”, a declarat Mircea Abrudean.

În acest caz s-a declanșat o anchetă epidemiologică, pentru a fi depistată sursa îmbolnăvirilor. 

Cei patru copii depistați cu coronavirus, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani. Aceștia provin din comunitatea romă din localitate și au fost transportați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj. Până la această oră nu sunt adulți în Viișoara care să prezinte simptome ale bolii

Avem filtre amplasate la intrarea în comunitatea respectivă, amplasată pe o străduță din Viișoara. Contacții direcți au fost testați și sunt negativi. În măsura în care vor exista alte persoane simptomatice din comunitate, vor fi testate. Li se vor asigura cele necesare prin grija primarului. Cei 4 copii sunt internați la SCBI”, a mai spus Mircea Abrudean.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS