Actualitate

Perdele forestiere la marginea Autostrăzii Transilvania

Autostrada Brașov – Cluj – Borș (A3) va fi mărginită de perdele forestiere, care vor fi realizate, începând cu acest an, de către Regia Națională a Pădurii (Romsilva).
Acțiunile de înființare a perdelelor forestiere se desfășoară în cadrul campaniilor de împăduriri derulate primăvara și toamna de către Romsilva. În acest an, Romsilva va regenera 12.615 ha, din care 7.935 ha naturale și 4.680 ha artificiale, prin lucrări de împăduriri.
Vor fi realizate lucrări de completări curente în plantații pe 1.641 ha și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 148 ha. Cea mai mare parte a acestor lucrări se vor derula în această primăvară, fiind prevăzute lucrări de regenerare naturală pe 5.890 ha și împăduriri pe 3.236 ha.
În cadrul celor două campanii de împăduriri din acest an, în pădurile de stat vor fi plantați 27 de milioane de puieți forestieri, Romsilva alocând un buget de investiții pentru regenerarea pădurilor de 192 de milioane de lei.
În anii precedenți, Romsilva a înființat perdele forestiere în proximitatea A2, în județele Ialomița și Călărași, pe o suprafață cumulată de 33 ha. Perdele forestiere vor fi realizate, în perioada următoare, pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale, în zonele cu risc de înzăpezire, pe 198 km și pe o suprafață de 594 ha.
Din lungimea totală, 120 km vor fi pentru protecția autostrăzilor A3, A2 și A1, iar 77 km, pentru protejarea Centurii București, a drumurilor naționale 1, 2, 2B, 3, 4, 7 și 21, pe raza județelor Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Buzău și Vrancea.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS