<
Actualitate

Peste 1100 de elevi din Turda au participat la 30 de ateliere gratuite în cadrul proiectului EDUPASS

În cadrul proiectului „EDUPASS – Pașaportul pentru Carieră” inițiat de Fundația Părinți din România, peste 1100 din comunități defavorizate au participat până acum la ateliere de inițiere în arta fotografică, ateliere de ciocolată, ateliere de make-up și altele, organizate cu scopul de a-i ajuta să-și descopere și să-și valorifice potențialul pentru un viitor mai bun.

„Cred că proiectul Edupass și-a atins scopul și obiectivele. Ne-am propus să testăm abilități și să propunem ateliere practice conform abilităților și orientării elevilor. Participarea elevilor a fost asumată, implicată și de mare interes. Cred că am lansat un nou concept de învățare activă și participativă, prin mijlocirea directă a profesioniștilor, o îmbinare de teorie pusă în practică, dublată de alegerea unei profesii. Mulțumesc finanțatorilor, partenerilor, sponsorilor și mai ales școlilor care au avut încredere și deschidere să derulăm acest proiect la Turda. Sperăm că rezultatele și, mai ales, impactul creat să ducă la continuarea și extinderea proiectului în viitorul apropiat”, spune Cristina Grigore, manager proiect EDUPASS – Pașaport pentru Carieră.

Cei 1160 de elevi cu vârstă cuprinsă între 12 și 18 ani au participat la 30 de ateliere: atelier de ciocolată, de prim ajutor, de comunicare asertivă, de educație pentru sănătate, dansuri de societate, atelier de animator socio-educațional, de terapie prin artă, de machiar și îngrijire a pielii, de gătit, de alimentație sănătoasă și prevenția obezității, workshop practic cu privire la reducerea risipei alimentare, de fotografie, călătorie inspirațională în lumea omulețului lui Gopo.

Trainerii care s-au asigurat că livrează informații inedite și esențiale elevilor au fost: Irina-Margareta Nistor, Chef Cezar Munteanu, Dr.Cristina Gheța, Magda Bodea (Boom Party),

Veronika Szokoly (Cofetăria Friandise), Bianca Tămaș, Gabriela Popescu, Andrada Nistorică (BailArte School), Ștefan Bartiș.

Școlile implicate în proiect au fost: Școala Profesională Poiana Turda, Școala Generală „Avram Iancu” Turda, Școala Generală „Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Colegiul Tehnic Turda, Colegiul „Emil Negruțiu Turda”.

Proiectul s-a încheiat cu un Garden Party, la care au participat sponsori, finanțatori, parteneri, mass-media și oficialități locale și naționale. Evenimentul, organizat în 14 iunie la Centrul Multifuncțional Turda a adus un concept nou. Elevi din cadrul Colegiului „Emil Negruțiu”, ghidați de chef Cezar Munteanu, au gătit întregul meniu, utilizând și produse de la Banca pentru Alimente Cluj, pentru a preveni risipa alimentară.

Parteneri strategici: Primăria Municipiului Turda, Banca pentru Alimente Cluj

Sponsori: Restaurant Talora, La Salina și Sarea ân Bucate

Partener media: Via Cluj TV.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS