Actualitate

Peste 4.000 de elevi din Cluj așteaptă afișarea notelor obținute la examenul de Evaluare Națională

Potrivit calendarului de Evaluare Națională 2019, primele rezultate vor fi afișate în școli și pe site-ul Ministerului Educației Naționale (MEN) marți, 25 iunie, până la ora 12:00, iar depunerea contestațiilor va avea loc tot marți, 25 iunie, între orele 14:00 și 20:00. Profesorii evaluatori au la dispoziție 3 zile pentru soluționarea contestațiilor, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 29 iunie 2019.
În județul Cluj, Evaluarea Națională s-a desfășurat în 72 centre de examen și 2 centre zonale de evaluare unde sunt înscriși 4.406 elevi.

Corectarea lucrărilor – procedura de evaluare și notare
Fiecare lucrare de examen este corectată și punctată de către doi profesori, care lucrează în săli separate. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se arată în metodologie, potrivit edupedu.ro.
Dacă diferența dintre notele date de cei doi profesori evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, atunci notele se trec pe lucrare cu cerneală roșie și cei doi semnează.

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS