Actualitate

Podul de peste Arieş, o prioritate pentru un senator USR

Zilnic, podul peste râul Arieş este traversat cu frică de şoferi. Se află pe Drumul Naţional 1, o zonă extrem de aglomerată, la ieşirea spre Alba-Iulia. Pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, şoferii pot trece doar pe mijlocul podului. Astfel că autorităţile au montat semafoare, iar circulaţia se desfăşoară alternativ. Însă aceasta e doar o soluţie de moment.
Iată că senatorul USR Mihai Goţiu ia atitudine. „Am solicitat 9,15 milioane de lei pentru podul de peste râul Arieș, din Turda, de pe DN 1, pentru că situația este alarmantă și riscă să producă o tragedie de proporții. Fisurile sunt vizibile cu ochiul liber, (…) dar, în mod normal circulația pe pod ar trebui, pur și simplu, închisă, ceea ce ar crea însă probleme majore pentru turdeni și pentru cei care tranzitează localitatea. O spune chiar expertiza tehnică, realizată de DRDP Cluj (…). Expertiza încadrează podul la clasa stării V, adică stare tehnică ce nu asigură condiții minime de siguranță a circulației”.
Fiind şi membru în Comisia pentru învăţământ din Senat, acesta a mai depus multe amendamente: alocarea sumei de 800.000 de lei, pentru implementarea unui program-pilot, pentru 5.000 de elevi, de dotare a școlilor cu dulapuri casetate. Scopul programului este de a ușura ghiozdanul elevilor care, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1955/1995, n-ar trebui să depășească greutatea de 2-2,5 kg. „Anul trecut, o lege pentru implementarea unei asemenea măsuri la nivel național a fost respinsă de majoritatea parlamentară pe motiv că nu ar fi suficiente fonduri”, a explicat Mihai Goțiu.
Un alt proiect important pentru care senatorul se zbate să primească aviz pozitiv este şi alocarea sumei de 57 de milioane de lei, pentru angajarea de consilieri și psihologi școlari (pentru reducerea de la 800 la 400 de elevi a normei pentru un consilier școlar) și a sumei de 696 milioane de lei pentru extinderea, începând cu anul școlar 2019/2020, a programului „masă caldă în școli” la nivel național.
De asemenea, Mihai Goțiu a solicitat suma de 3,9 milioane de lei pentru construirea unei creșe și grădinițe pentru 250 de copii în comuna Florești. „Florești este una dintre localitățile cu cea mai rapidă creștere din România. Sunt mii de tineri care s-au mutat și se mută aici și lucrează în Cluj-Napoca. Numărul creșelor de stat este mult sub nevoile localității”, a argumentat senatorul clujean.
Ideile sunt bune, planurile sunt făcute, rămâne doar să aşteptăm rezultatele! Sperăm noi, favorabile pentru comunitate!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS