Actualitate

Poetul turdean Călin Pop, hirotonit preot în Protopopiatul Beclean  

Poetul turdean, Călin Pop, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj Napoca, a primit binecuvântarea IPS Andrei și uns ca preot la Parohia Visuia, care face parte din Protopopiatul Belcean, Bistrița-Năsăud.

În data de 3 noiembrie a fost hirotonit ca diacon la Catedrala Mitropolitană Cluj, iar în data de 9 noiembrie, Călin Pop a fost hirotonit ca preot la o slujbă unde s-a sfințit și o biserică din Cluj Napoca..

Călin Pop este un tânăr turdean pasionat de poezii, drept dovadă stau volumele de poezie lansate din 2015 până în prezent.

„Curaj trebuie să ai să începi totul de jos” spunea la un moment dat cineva din sânul bisercii. Ei bine, iată că acest tânăr turdean, cu multe valențe, a avut curajul să înceapă de jos și să accepte o parohie „la țară”. O regulă a bisericii spune că doar după ce preotul tânăr face misune 5 ani la o parohie mai micuță, la țară, poate da concurs pentru a ocupa postul la o parohie mai mare, la oraș. Însă de cele mai multe ori, această regulă este încălcată de mai marii bisericii.

Oricum, felicitări Călin pentru această provocare, Dumnezeu să îți lumineze calea și să devii mai bun, mai înțelept, mai devotată profesiei de preot!

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS