<
Actualitate

Poliția Locală Turda dotată cu 61 de ”bodycam-uri”

Ca urmare a dotării Poliției Locale Turda cu un număr de 61 sisteme audio-video ”bodycam-uri”, vă informăm că începând cu luna decembrie 2019, polițiștii locali pe timpul serviciului, înregistrează activitățile zilnice conform procedurii operaționale privind activitatea și regulile de utilizare a sistemelor audio-video portabile.


Prin aplicarea procedurii se urmărește descurajarea săvârșirii unor fapte ilegale ca urmare a conștientizării faptului că intervențiile și acțiunile polițiștilor locali sunt înregistrate, dar de asemenea aceste se pot considera mijloace de prevenție împotriva faptelor de ultraj şi a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu precum și de protecţie a persoanelor ce fac obiectul intervenţiilor şi acţiunilor acestora.


Bodycam-urile permit înregistrarea audio-video a discuţiilor poliţiştilor locali, a dialogurilor la intervenţii și acțiuni fiind ataşate pe uniforme. Cetăţenii sunt informaţi că urmează să fie înregistraţi atât audio, cât şi video.
Precizăm că procedura de înregistrare a dialogului la intervenții și acțiuni se aplică în următoarele cazuri: legitimarea persoanelor, conducerea persoanelor la sediul Poliției Locale Turda, efectuarea controlului corporal sau al bagajului, oprirea vehiculelor, constatarea contravențiilor și înfracțiunilor flagrante sau alte acțiuni determinate de prevenirea unui pericol imminent la adresa vieții, sănătații și integrității fizice a persoanei.


Modul de utilizare a camerelor video şi valorificarea înregistrărilor audio-video sunt stabilite printr-o procedură operaţională la nivelul Poliţiei Locale Turda în conformitate cu prevederile legii nr. 190 /2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului general privind protecţia datelor (UE) 2016/679.
Politia Locală Turda vă sta la dispoziție în limita competențelor legale.
Director executiv,
Moldovan Valer

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS