<
Actualitate

Poliția Română avertizează!!”Atenție la mesajele private primite pe Instagram”

C.E.R.T.:” Atacatorii trimit utilizatorilor mesaje de pe conturi false, care simulează un serviciu de asigurare a repectării dreputilor de autor.

Așa cum se poate observa din imaginile de mai jos, se apelează la componenta emoțională a utilizatorului (suspendarea contului de Instagram), adăugându-se totodată și necesitatea acțiunii urgente (contul va fi închis în 24h). Toate acestea, pentru că destinatarul mesajului ar fi încălcat reguli de copyright sau reguli ale comunității, pe care, desigur, le poate contesta accesând un formular.

Link-ul pentru formular duce însă către un site de phishing, identificat și de Google ca atare, care copiază identitatea vizuală Instagram și care cere introducerea datelor de acces la cont. Odată ce un utilizator a introdus aceste date și nu are activată autentificarea în 2 pași (2FA) poate pierde accesul la cont în dauna atacatorilor.

Evitați accesarea unor astfel de link-uri, înainte de o verificare cu o soluție de securitate și NU introduceți date de cont în urma unor astfel de mesaje primite din surse necunoscute. Totodată, raportați către rețeaua socială astfel de conturi care fac activități malițioase, pentru a fi închise.

Mai multe recomandări despre cum puteți evita atacurile de tip #phishing: https://cert.ro/vezi/document/scam-phishing-vishing

Mulțumim încă o dată urmăritorilor noștri de pe social media, care ne raportează astfel de tentative și ne ajută să informăm rapid și eficient audiența pentru a se feri de cele mai recente amenințări apărute în mediul online!”

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS