Politic

Comunicat PNL Turda: „Afirmația „Matei Cristian Octavian va fi noul candidat PNL la primăria Turda la alegerile locale din mai 2020”, este o…”

PNL TURDA: Afirmația „Matei Cristian Octavian va fi noul candidat PNL la primăria Turda la alegerile locale din mai 2020”, este o știre falsă.

În ultimele două săptămâni s-a stârnit o furtună în organizația PSD Turda, după anunțul deputatului turdean Cristina Burciu (PSD) care a anunțat că votează guvernul Orban.

După anunțul deputatei de Turda, PSD Turda și primarul municipiului Turda a fost ținta unei furtuni îndreptate înspre el, care a fost suspectat că este în spatele deciziei deputatului PSD, mai mult s-a vehiculat ideea că primarul municipiului Turda a fost ofertat să devină candidatul PNL la alegerile locale de anul viitor.

Dizolvarea conducerii organizației turdene a venit la pachet cu anunțul conform căruia PSD Turda va avea un alt candidat la alegerile locale din anul 2020.

Toate aceste jocuri de culise și zvonurile aruncate în fața opiniei publice a pus o presiune pe organizația PNL Turda, care a devenit parte din acest scandal fără a participa direct la el.

Astfel, organizația liberală de la Turda a emis un cmunicat de presă care să lămurească aceste zvonuri:

„Precizări ale Partidului Național Liberal, organizația municipală Turda, referitoare la zvonurile privind preluarea unor membri ai Partidului Social Democrat:

Afirmația „Matei Cristian Octavian va fi noul candidat PNL la primăria Turda la alegerile locale din mai 2020”, este o știre falsă.
Matei Cristian Octavian, actualul primar PSD al Turzii nu este și nu va fi candidatul pentru Primăria Turda din partea Organizației PNL Turda la viitoarele alegeri locale.

Se pare că totul a pornit de la lupta internă pentru președinția organizației județene PSD Cluj și a conflictului dintre actualul Primar al Turzii și noul reprezentant numit al organizației județene PSD Cluj. Pe fondul acestei lupte, a apărut zvonul arătat mai sus.
Doar un nepriceput în ale politicii locale poate crede aserțiunea că Matei Cristian Octavian va fi candidat al Partidului Național Liberal.
În primul rând, actualul primar este membru PSD iar un membru PSD nu poate reprezenta PNL în lupta electorală.
Pentru a putea candidat din partea PNL, va trebui să-și dea demisia din calitatea de membru PSD.
Odată cu această demisie va pierde calitatea de primar al municipiului, în locul lui urmând a conduce provizoriu actualul viceprimar.
Ca urmare a pierderii calității de primar nu va mai avea niciun fel de control nici asupra actualei coaliții pe care o conduce in Consiliul Local și nici asupra organizației locale PSD.Devenind traseist politic, nu va avea niciun fel de putere în noua sa organizație , PNL TURDA.
Pentru a avea aceiași influență și putere va trebui să vină cu tot alaiul de purtători de geantă, lăudători , rude, directori și directorași, membri din consiliile de administrație, altfel spus, cu toți cei care formează actualmente gașca primarului, încercând să obțină controlul total în noua organizație.
Practic actuala organizare de partid din PSD va trebui transferată cu arme și bagaje în PNL.
Prin această trecere s-ar distruge organizația locală PSD și s-ar decredibiliza total și iremediabil, înainte de alegerile locale, organizația locală PNL.
Rezultatul va fi unul singur: PSD = PNL = aceiași mizerie adică, victoria incontestabilă a altor actori politici de pe scena politica locala, pe toate fronturile, pierderea la scor a alegerilor locale și implicit trecerea în istorie a actualului primar al Turzii, în mod rușinos, după primul său mandat, cu eticheta de traseist politic, fripturist și distrugător de organizații.


Mai pe înțelesul alegătorilor , traseismul politic al lui Cristian Matei ar însemna pentru PSD Turda sinucidere iar pentru PNL Turda asasinat la comandă .
Acesta este motivul pentru care Cristian Octavian Matei nu va fi viitorul candidat pentru funcția de primar, din partea PNL Turda la alegerilor locale.
Actualul primar al municipiului este un membru cu vechi state de plată în PSD, este la putere după mulți ani, ani în care a stat de fiecare dată în umbra cuiva. Ajungând la bani, nu trebuie să dea socoteală nimănui și teoretic, are controlul absolut al aparatului local de stat.
Nu a pierdut încă războiul pentru controlul organizației județene PSD și tot teoretic, nu are niciun contracandidat viabil.
În aceste condiții, care ar fi motivul sinuciderii sale politice în direct și cu martori? Niciunul.
Există însă un motiv pentru rostogolirea acestui neadevăr, pentru că în politică nimic nu este întâmplător!
Există competitori politici care ar avea de câștigat în această variantă și și-ar înlătura fără niciun efort contracandidații.
De asemenea această incertitudine ar duce la demobilizarea electoratului PNL care ar putea ajunge la concluzia că lupta politică nu mai are rost, deoarece jocurile sunt făcute și votul nu are niciun rost.
PNL TURDA asigură pe toți votanții săi că aceste zvonuri nu sunt adevărate și se încearcă decredibilizarea PNL Turda, demobilizarea electoratului propriu, având în vedere că suntem singura formație politică de opoziție reală în consiliul local. Suntem câștigătorii alegerilor europarlamentare la nivel local, iar acum se prefigurează poziționarea pe primul loc în alegerile prezidențiale. Toate aceste lucruri deranjează motiv pentru care apar aceste zvonuri.
Pentru toate aceste motive politice a apărut zvonul că Matei Cristian Octavian va fi candidatul PNL pentru Primăria Turda la alegerile din mai 2020 încă din luna noiembrie 2019!

Organizația PNL Turda,
8 noiembrie 2019″

*
Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS