<
Actualitate

Cristina Burciu: Îndeplinirea condițiilor privind obținerea plăților din PNRR, în linie dreaptă

Guvernul condus de primul-ministru liberal Nicolae Ciucă adoptă o serie de măsuri în vederea accelerării îndeplinirii jaloanelor și țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. În prezent, sunt în desfășurare demersuri concrete ale ministerelor direct implicate, împreună cu staff-ul tehnic al Comisiei Europene, astfel încât România să poată beneficia integral de sumele alocate prin acest program vital pentru dezvoltarea și modernizarea țării.

Îmbucurător este faptul că clarificările și deciziile luate la nivel guvernamental au avut drept efect direct asigurarea conform căreia cererea de plată numărul doi va fi aprobată în cel mai scurt timp.

Această certitudine este în măsură să pună capăt speculațiilor apărute în ultima perioadă, Guvernul Nicolae Ciucă și majoritatea parlamentară procedând la rezolvarea tuturor aspectelor imprecise, care au menținut o stare de suspans pe marginea acestui subiect.

Una dintre condițiile necesar a fi îndeplinite se referă la necesitatea modificărilor unor prevederi din legea avertizorilor de integritate, demers soluționat după ce noile reglementări au fost votate în aceste zile de Senat. Propunerea legislativă va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaților și va fi adoptată cu celeritate săptămâna viitoare.

Al doilea punct care trebuia elucidat este legat de aplicarea legii decarbonizării, aspect intrat în linia dreaptă a rezolvării prin emiterea unui proiect de ordonanță de urgență în ultima ședință a Executivului. În consecință, Ministerul Energiei, în colaborare cu Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene, se vor ocupa de îndeplinirea acestui angajament, astfel încât să fim solvabili, din toate punctele de vedere impuse de Comisia Europeană, pentru a asigura îndeplinirea jaloanelor și a pune în aplicare întreg programul de reforme și de investiții. Sunt convinsă că România va reuși să atragă în totalitate fondurile ce ne sunt destinate prin PNRR, astfel încât aceste sume să fie utilizate în mod concludent în proiectele statului aflate în derulare.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS